-3.1 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Nesreča na železniških tirih moški zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče

Piše: C. R.

26. 9. nekaj pred 17.30 so bili obveščeni o nesreči na železniških tirih pri Muhaberju, kjer naj bi vlak trčil v moškega. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 46-letni moški hodil iz smeri Novega mesta proti Potočni vasi ob desni strani železniške proge in ob sebi potiskal kolo s pomožnim motorjem. Na območju Muhaberja je iz smeri Novega mesta pripeljal potniški vlak, vlakovodja je z zvočnimi signali moškega opozarjal na prihod vlaka in zaviral, vendar trčenja ni mogel preprečiti. 46-letni moški je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Policisti PP Brežice so bili 24. 9. okoli 14. ure obveščeni o prometni nesreči v Župelevcu. Opravili so ogled in ugotovili, da je 74-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče, izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste ter trčil v drog javne razsvetljave in se prevrnil. Hudo poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

24. 9. popoldne smo bili obveščeni, da reševalci oskrbujejo otroka, ki naj bi se poškodoval pri padcu s skirojem. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je otrok na območju Broda peljal po pločniku, izgubil oblast nad skirojem, padel in si huje poškodoval roko.

O padcu motorista na območju Sovinka (PP Črnomelj) smo bili obveščeni 25. 9. okoli 16. ure. Policisti so ugotovili, da je 42-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in padel. Poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,08 miligramov alkohola. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

25. 9. nekaj pred 20. uro se je zgodila prometna nesreča v Cerkljah ob Krki. Policisti PP Brežice so opravili ogled in ugotovili, da je 46-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal v jarek. Hudo poškodovanega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,12 miligramov alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper voznika bodo policisti napisali obdolžilni predlog.

Med kontrolo prometa na območju Trebnjega so policisti 25. 9. okoli 22. ure ustavili voznico osebnega avtomobila in ji zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 22-letna kršiteljica, ki je vozila avtomobil kljub prepovedi vožnje, je imela v litru izdihanega zraka 0,98 miligramov alkohola. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvah seznanili pristojno sodišče.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine