4 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Nesojena ministrica Klavdija Perger, ex Markež, kazensko ovadena!

Že pred dnevi smo poročali o bajnih honorarjih, ki si jih je še kot državna sekretarka prisvojila zdajšnja ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec na račun projekta SRIPT, pa tudi o koordinatorki projekta Klavdiji Perger, ki je bila kot Klavdija Markež osramočena in je odstopila le po nekaj dneh z mesta ministrice za šolstvo v vladi Mira Cerarja po tem, ko se je razkrilo, da je njeno magistrsko delo plagiat. Prav Pergerjeva je s Pivčevo podpisala pogodbo o bajnih honorarjih, zdaj pa je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo državnemu tožilstvu naznanilo sum kaznivih dejanj goljufije, med drugim prav zoper Pergerjevo!

 

Že pred dnevi smo na spletnem portalu Nova24TV poročali o dogajanju pri sumljivem projektu SRIPT (Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo za trajnostni turizem) na Turistično-gostinski zbornici Slovenije (TGZS), kjer je ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec v vlogi državne sekretarke na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu le na podlagi ustnega sodelovanja zaslužila vsaj 36 tisoč evrov honorarja v sumljivem projektu, zadnje nakazilo pa je prejela že ko je bila ministrica. Predvidoma naj bi v dveh letih projekta dobila 70 tisoč evrov, a so se na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo junija letos odločili, da plačevanje zaustavijo, ker so “zaznali določene nepravilnosti.” Ni pa bizarno le to, da si je zaslužek prislužila le na podlagi ustnega sodelovanja, ampak tudi to, da je zadnje nakazilo prejela 11. decembra 2018, ko je že prevzela vlogo ministrice za kmetijstvo.

Ministrstvo za gospodarstvo danes sporočilo, da je državnemu tožilstvu naznanilo sum kaznivih dejanj
Kot sporoča Slovenska tiskovna agencija, je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo državnemu tožilstvu zdaj naznanilo sum kaznivih dejanj goljufije, goljufije na škodo Evropske unije in ponarejanja listin pri projektu SRIPT zoper Turistično gostinsko zbornico Slovenije, njeno direktorico Klavdijo Perger in druge fizične osebe, vpletene v zadevo. Ali je med njimi tudi ministrica Pivčeva, niso sporočili, dodali pa so, da so pri preverjanju izpolnjevanja pogodbe sofinanciranju projekta junija letos zaznali okoliščine, na podlagi katerih so vložili naznanitev suma izvršitve omenjenih kaznivih dejanj. Namen projekta, ki je sofinanciran s sredstvi EU, je spodbujanje vlaganj podjetij v razvojne projekte na področju trajnostnega turizma.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine