10.3 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Nepridipravi iz strojev za sanacijo posledic neurja ukradli nafto

V Občini Tržič, kjer po ujmi nadaljujejo s sanacijo, da po besedah župana Boruta Sajovica “zaradi napovedanega dežja ne bo še slabše”, se ob vseh težavah soočajo tudi s krajo. Ponoči so neznani storilci iz strojev na severnem gradbišču, kjer poskušajo vzpostaviti dostop do Jelendola, odtujili več sto litrov nafte, je dejal župan.

“Ne morem verjeti, da se to dogaja tudi v fazi intervencije,” je dejal župan. Lastniki strojev so o kraji po njegovih besedah obvestili policiste, preiskava je v teku.

Kot so pojasnili na Policijski upravi (PU) Kranj, je bilo do sedaj zbranih obvestilih iz šestih delovnih strojev odtujenih okoli 500 litrov goriva. “Prebivalce sproti seznanjamo s samozaščitnimi ukrepi in apeliramo na sporočanje informacij o sumljivih osebah ali vozilih, razdeljeni pa so bili tudi letaki pred krajami,” so dodali.

Dela tako na severni kot južni strani Jelendola se po županovih navedbah nadaljujejo, poskušajo vzpostaviti dostop do vasi tudi z osebnimi vozili. Če želijo priti do vasi, je pojasnil, začnejo s spodnje strani, do predora, nato nadaljujejo z zgornje strani. Čez Podljubelj se do vasi da priti, če je nuja, s terenskimi vozili. “Rabimo pa še dostop za osebna vozila in gradbeno mehanizacijo,” je dejal župan. Sanirati morajo še dva podora na južni strani, kar je trenutno njihov glavni intervencijski cilj.

Sajovic poziva vse radovedneže, naj upoštevajo znake za zapore cest proti Jelendolu in jih ne prehajajo, na kar so na družbenem omrežju Facebook opozorili tudi na PU Kranj. “Nič ni slabega v tem, da ljudje želijo videti, kakšno moč ima narava. A pozivam k previdnosti in upoštevanju zapor,” je pozval župan.

Napovedano deževje po županovem prepričanju razmer ne bo poslabšalo. “V štirih do petih dneh naj bi padlo 2000 litrov dežja na kvadratni meter, kar naj bi vodotoki in struge prenesli,” je ocenil.

Zadnje novice

Sorodne vsebine