17 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Neprevidno se je vmešal v odnos in skoraj dobil šus v glavo

Piše: C. R.

Včeraj zvečer ni dosti manjkalo, da bi sredi Ljubljane tekla kri. Storilec je bil 37-letni Ljubljančan, ki je grozil z nabito plinsko pištolo oškodovancu.  

Slednji se je namreč zelo neprevidno vmešal v odnos med napadalcem in njegovim dekletom, ki sta se prepirala. Pri tem pa ni ocenil dejavnikov tveganja, saj je bil oboroženi Ljubljančan hudo razkurjen in je le za las manjkalo, da bi vsiljivca poslal na drugi svet. S pištolo je streljal v zrak, lahko pa bi se končalo drugače. Oškodovanca se je lotil s pestmi in ga vpričo osuplih mimoidočih krepko nabunkal. K sreči se je vse končali z lažjimi poškodbami.

Predstave pa tudi po prihodu policistov ni bilo konec, saj se srboriti 37-letnik kar ni hotel pomiriti, ko so ga policisti našli v bližini kraja dogodka. Zasegli so mu pištolo in mu odvzeli prostost, pri čemer se je upiral in enega od policistov udaril. Vsem policistom pa je očitno izrekal grožnje s krvavim maščevanjem, zato mu bodo k ovadbi zaradi nasilništva dodali še preprečitev uradnega dejanja oz. maščevanja uradni osebi. Srečanje s preiskovalnim sodnikom ga čaka danes.

Vir. policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine