21.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Neprevidna voznica z bočnim delom vozila trčila v peško, ki je prečkala cesto na prehodu za pešce

Policisti Policijske uprave Maribor so od 6. ure 21. 2. 2020, do 6. ure 22.  2.  2020,  obravnavali naslednje dogodke:

Obravnavali  so  23  prometnih  nesreč.  Dva  človeka sta se lahko telesno poškodovala,  en  pa  hudo.  Štirim  voznikom  smo  zaradi storitve hujšega prekrška motorno vozilo zasegli.

Zaradi  kršenja  javnega  reda  in miru so posredovali 13 krat, od tega 10 krat  na  javnem  kraju  in  3  krat v zasebnem prostoru. Dva kršitelja smo pridržali. Kaznivih dejanj je bilo 25, med katerimi pa prevladujejo tatvine in vlomi.

V petek  ob 7.45 uri je voznica vozila osebni avtomobil po regionalni cesti  v  naselju  Starše.  Ko je omenjena pripeljala do križišča z lokalno cesto,  je  z  vozilom  zavijala v desno. Pri tem pa na prehodu za pešce ni omogočila  peški  varnega  prečkanja  vozišča,  katera je takrat že bila na prehodu  za  pešce  in prečkala vozišče lokalne ceste z njene desne strani.

Posledica tega je bila, da je voznica z bočnim delom vozila trčila v peško, katera  je po trčenju padla po vozišču lokalne ceste. V prometni nesreči je utrpela  hude  telesne  poškodbe  in  je bil s kraja odpeljana z reševalnim vozilom  v  UKC  Maribor, kjer je ostala na zdravljenju. Zoper voznico bodo policisti vložili kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine