3.5 C
Ljubljana
sobota, 16 oktobra, 2021

Nepravilna smer vožnje vodila v smrt!

Piše: Kronika24ur.si

Včeraj, okoli 22.30 ure je v Količevem prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 37-letni voznik osebnega vozila vozil iz smeri Radomelj proti Količevem, ter pri tem zapeljal na nasprotni vozni pas, ko se je iz smeri Količevega proti Radomljam pripeljal 28-letni voznik osebnega vozila.

Prišlo je do čelnega trčenja, pri čemer je vozilo 28-letnika odbilo tako, da je trčil še v betonske robnike in parkirano osebno vozilo. 28-letnik je v nesreči zadobil tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. 37-letnik je utrpel težje poškodbe, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Sopotnik v vozilu 28-letnika ni bil poškodovan. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Gorenjski prometni policisti so danes ob 4:40 obravnavali vožnjo v napačno smer po avtocesti od Hrušice proti Radovljici. Policisti so vozilo izsledili, voznika pa obravnavali. Ugotovili so, da gre za tujca, ki je v vozilu po daljši vožnji spal na počivališču na Hrušici, potem pa neorientiran tam zapeljal v napačno smer in se odpeljal proti Radovljici. Dobljen je bil v Mostah. Za vožnjo je uporabljal prehitevalni pas. Do nesreče zaradi zelo nevarne napake z njegove strani ni prišlo. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in ga obravnavajo v prekrškovnem postopku, ki še poteka.

Večkrat slišan poziv, naj vozniki na avtocesti za vožnjo uporabljajo desni pas in naj bodo med vožnjo zbrani, se kot močno pravilen izkaže ravno v takih primerih. Voznik, ki zaradi napake pelje v napačno smer, namreč običajno vozi po prehitevalnem pasu. Ker so hitrosti velike, je lahko usodno vsako trčenje. Policija poziva k previdnosti in vožnji v spočitem stanju.

Včeraj, okoli 19.30 se je na Kamniški cesti v Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi voznik osebnega vozila, voznik mopeda in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznika osebnega vozila. Pri tem sta se kolesar in mopedist lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15.30 je na Ljubljanski cesti v Kočevju prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je vozila na prekratki varnostni razdalji in trčila v kolo kolesarja. Kolesar je padel po vozišču in se v nesreči predvidoma lažje poškodoval. S kraja je bil odpeljan z reševalnim vozilom. Povzročiteljici bo izdan plačilni nalog.

Ob 2.17 je bila prometna nesreča v Portorožu. 28-letni državljan Avstrije je z osebnim avtomobilom (na Koprski proti Valeti) zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal na robnik, nato pa trčil v obcestne kovinske stebričke. Poškodovan ni bil nihče. Vozniku je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.73 mg/l, odrejeno mu je bilo pridržanje, napisan obdolžilni predlog.

Policisti PP Brežice so bili okoli 14.30 obveščeni o prometni nesreči na cesti med naseljema Zgornja Pohanca in Križe. Opravili so ogled in ugotovili, da je 39-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v drevo. Huje poškodovano

voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je imela v litru izdihanega zraka 1,16 miligramov alkohola. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Ob 16. uri je na Istrski cesti v Kopru 23-letni kolesar vozil po pločniku in trčil v 37-letno peško. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Na Bledu je padla kolesarka in se po podatkih policije lažje poškodovala.

Včeraj v večernem času so policisti obravnavali še dva nevarna voznika. Pri enem so ugotovili 0,75 mg/l alkohola, pri drugem pa celo 1,02 mg/l alkohola. Voznika z višjo stopnjo alkohola so pridržali.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so policisti okoli 17.30 ure obravnavali v križišču Braslovče – Letuš – Parižlje, kjer je voznica osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčila v osebno vozilo, ki je stalo v križišču. Voznik osebnega vozila se je v trčenju lažje poškodoval.

V obravnavi je prometna nesreča III. kategorije, o kateri so bili policisti obveščeni včeraj popoldne. Huje se je poškodovala 70-letna kolesarka, ki je, po doslej zbranih informacijah, padla med vožnjo v Mariboru.

Vir: Policijske uprave Kranj, Celje, Koper, Novo mesto, Maribor in Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine