8.7 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Neodgovorno: Pijančevanje v času koronavirusa bi ga skoraj stalo življenje!

Včeraj  ob  16.41  uri so policisti prejeli obvestilo, da je vinjeni voznik osebnega avtomobila  v Kozjaku nad Pesnico zapeljal v reko Pesnico in se prevrnil na streho. Celo vozilo je bilo v vodi, iz nje so gledala samo še kolesa.

Pogumna moška, ki sta prva pripeljala mimo, sta voznika rešila iz vozila in ga  pričela  oživljati.  Pridružila  se  jima  je še mimovozeča gospa. Vsem skupaj je z oživljanjem uspelo, vozika so z uporabo ALU folije ogreli, nato pa   so  ga  reševalci  prepeljali  v  UKC  Maribor.  Njegove  poškodbe  so opredeljene  kot  lahke. Ker je kazal očitne znake alkoholiziranosti, so mu policisti odredili strokovni pregled. Analiza krvi in urina bo znana šele v prihodnjih dneh.

Vzroka  za  prometno  nesrečo sta neprilagojena hitrost in nepravilna stran vožnje.

Izpostaviti  je  potrebno,  da  so  opisani  trije pogumni vozniki s svojim prisebnim  in  nesebičnim  ravnanjem  ponesrečenega voznika rešili zagotove smrti.  Za  to  jim  bo  lahko  večno  hvaležen.  Čeprav alkohol v njegovem organizmu  še  ni  dokazan, pa vse kaže na to, da ga je bilo očitno preveč. Morda  bo  ta  dogodek  vozniku, pa tudi drugim, dovolj velik opomin, da ne bodo  več sedli alkoholizirani za volan. Alkohol res ubija. Le izjemoma ne, če ti (še lahko) pomagajo tako srčni judje, kot so temu vozniku.

Zadnje novice

Sorodne vsebine