16.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Neodgovorna kršitelja sta odvrgla smeti in živalske ostanke v ornitolološki naravni spomenik

V  torek,  2.  6.  2020,  sta  policista  v Brezju v Mariboru, med kontrolo Ptičjega  gozda,  Gaj  – ornitološki naravni spomenik, naletela na odvržene odpadke na fotografijah, med katerimi so bila oblačila, plastična embalaža, elektronika, ostanki živali – najverjetneje ovce in podobno.

Z zbiranjem obvestil in ogledom odvrženih smeti sta policista ugotovila, da sta odpadke odvrgla dva prebivalca Maribora. O  najdbi  živalskih ostankov smo obvestili veterinarsko higienično službo, in Medobčinski inšpektorata, ki je o smeteh obvestil pristojno podjetje, ki

bo (je) območje počistila in odpadke odpeljala.

Zoper  oba  kršitelja  bomo  podali predlog drugemu prekrškovnemu organu za uvedbo  postopka  o  prekršku,  zaradi  kršitve  Uredbe o odpadkih (ker sta odpadke  odvrgla  v naravnem okolju in z njimi nenadzorovano ravnala) in po Zakonu  o  veterinarskih  merilih  skladnosti  (ker z živalskimi stranskimi proizvodi  nista  ravnala  in  jih  skladiščila v skladu z določili zakona, temveč  sta jih odvrgla v naravnem okolju).

Policija: Verjamemo, da jima bo pristojni prekrškovni  organ,  zraven predpisane globe, naložil tudi plačilo stroškov odstranjevanja tako odvrženih odpadkov.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine