14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Nekaterih res nič ne izuči – spet drzne tatvine v Ljubljani!

Včeraj okoli 15. ure je bila PU Ljubljana obveščena o tatvini denarja na Klopčičevi ulici v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da sta dva neznana moška na ulici pristopila do oškodovanca in ga z zemljevidom v rokah spraševala po poti.

 

Pri tem sta ga z zemljevidom zamotila, v tem času pa mu iz žepa jakne odtujila gotovino. Opis neznancev: moška, temnih krajših las, nižje rasti, stara okoli 30 let.

Okoli 11. ure je na območju Bežigrada oškodovanka v stanovanje spustila neznanko, ki jo je s pogovorom zamotila. V tem času je po vsej verjetnosti drug storilec to izkoristil in iz stanovanja odtujil nakit. Opis neznanke: stara približno 45 let, močnejše postave, oblečena v črno, črni nahrbtnik, paž frizura – skodranih las, okroglega obraza.

Sicer pa so policisti zabeležili precej vlomov. Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder so neznani storilci odtujili gotovino in nakit. Lastnik je oškodovan za koli 1300 evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v stanovanje, neznani storilec je iz njega odtujil gotovino. Lastnik je oškodovan za okoli 100 evrov. Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno tudi v stanovanje, od koder so neznani storilci odtujili gotovino in nakit. Lastnik je oškodovan za koli 2000 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in iz nje odtujil moško gorsko kolo. Lastnik je oškodovan za okoli 300 evrov. V Grosupljem je neznani storilec vlomil v gostinski lokal in iz njega

odtujil denarnico z gotovino. Nastalo je za okoli 1200 evrov škode.

Na Dolenjski cesti v Ljubljani je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je neznani storilec odtujil kolutna električna podaljška. Nastalo je za okoli 150 evrov škode.

Na Masarykovi cesti je neznani storilec vlomil v zabojnik in iz njega odtujil električno orodje. Nastalo je za okoli 2000 evrov materialne škode. V Grosupljem so neznani storilci vlomili v gradbeni kontejner in objekt v gradnji, od koder so odtujili elektromaterial in orodje. Nastalo je za več tisoč evrov škode.

Vlome in tatvine so beležili tudi koprski policisti. V Krkavčah je nekdo izpred gospodarskega poslopja s traktorja ukradel akumulator in obe vertikalni dvižni roki hidravličnega sistema. Škode je za 350 evrov.
Oškodovanka je policiste obvestila, da je med 25. 5. in 4. 6. v Novem mestu nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil je električne vodnike in poškodoval notranjost objekta ter s tem povzročil za okoli 15.000 evrov škode. V Bušinji vasi pa je nekdo skozi vrata vlomil v pomožni objekt in odtujil vrtni traktor.

Zadnje novice

Sorodne vsebine