12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Nedovoljeno zbiranje prispevkov ali vsiljivo beračenje

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali pet primerov nedovoljenega beračenja in zbiranja prispevkov. Državljane Romunije so dvakrat obravnavali na Primskovem in po enkrat v Lescah in na Bledu. Prijava je bila sprejeta tudi za zbiranje prispevkov v Tržiču, kjer naj bi dva tujca zbirala podpise in denar za gluhoneme.

 

Ko sta zaznala, da ju ljudje opazujejo, sta se odpeljala. Tujce so policisti obravnavali v prekrškovnih postopkih in jih kaznovali z globo.

V primeru beračenja je šlo za vsiljiva dejanja Romunov, v primeru zbiranja prispevkov pa za dejanje brez predpisanega dovoljenja. Osebe lahko nabirajo prostovoljne prispevke za humanitarne ali splošno koristne namene pri
posameznikih in pravnih osebah le s pravim dovoljenjem pristojne upravne enote. Preden izročite denar se prepričajte, da ne gre za prevaro in lažno predstavljanje nabiralcev. V primeru suma, da gre za nedovoljeno zbiranje
prispevkov ali vsiljivo beračenje, prosimo pokličite na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200. Kršitelji so največkrat tujci.

Zadnje novice

Sorodne vsebine