24.2 C
Ljubljana
sreda, 4 avgusta, 2021

Navijači so se spet »obnašali«

V soboto, 27. 10. 2018, s pričetkom ob 16.45, je bila na stadionu “Ljudski vrt” v Mariboru odigrana prvenstvena nogometna tekma med ekipama NK Maribor in NK Olimpija. V tej zvezi so policisti obravnavali več varnostnih dogodkov.

Ob 13.40 uri so policisti na južni tribuni pri proti bombnem pregledu našli pirotehniko, in sicer je bilo najdenih 10 dimnih bomb – »bakl«

Okoli 15.45 ure, so policisti na Mladinski ulici izvajali spremstvo navijačev NK Olimpija. Takrat so policisti navijačem NK Maribor, na Krekovi ulici, preprečili neposredno srečanje z navijači gostujočega kluba. Ko so navijači NK Maribor uvideli, da niso v stanju prebiti policijsko postavitev in si s tem omogočiti dostop do gostujočih navijačev z očitnim namenom izvajanja huliganstva, so večje število pirotehničnih sredstev (cca 100 komadov) vrgli proti policistom ter se takoj za tem razbežali v smeri Gregorčičeve ulice. Pri tem je NN oseba iz skupine navijačev, v policista vrgla topovski udar, pri čemer je policist zadobil manjšo opeklino na nogi. Policist je bil takoj oskrbljen s prvo pomočjo, ni želel, da se ga pregleda v UKC in je nadaljeval z opravljanjem nalog. Identiteta neznanega storilca ni bila ugotovljena, saj je zbežal z množico.

Ob 15.50 so policisti na Maistrovi ulici v Mariboru obravnavali kršitelja, ki je iz skupine gostujočih navijačev v smeri policistov vrgel pločevinko piva, zaradi česar mu je bil po ZJRM-1 7/2 izdan plačilni nalog. Zoper osebo je bila uporabljena telesna sila – transportni prijem.

Ob 16.07 so policisti na vhodu za gostujoče navijače imeli v postopku osebo, ki je posedovala pirotehniko – baklo. Kršitelj je bila bakla zasežena in bo zoper njega po ZJZ 40/1 uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Ob 16.30 so policisti obravnavali osebo, ki je kršila javni red s tem, da je brcal v infrastrukturo NK Maribora in žalil policiste. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po ZJRM-1 16/1 in 7/2.

Okoli 17. ure so policisti, ki so opravljali naloge v zvezi z varovanjem nogometne tekme na zahodnem delu stare tribune, ugotovili, da je v navijače NK Maribora s strani gostujočih navijačev, priletela bakla. Zaradi preprečitve kontakta med obema navijaškima skupinama, so policisti posebne enote naredili postavitev policistov med obema skupinama. Oškodovanec se je kasneje sam zglasil pri policistih in prijavil, da ima poškodovana oblačila. Zoper neznanega storilca bo na ODT podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti po členu 314/I KZ-1.

Okoli 17.30 so policisti ponovno ugotovili, da je bila vržena  bakla v isti sektor, s strani organiziranih gostujočih navijačev. V zvezi z opisanim je bilo preko ozvočenja na stadionu podano opozorilo navijačem, da prenehajo z ravnanjem, sicer bo policija izpraznila del stadiona.

Ob 17.59 je OKC PU Maribor je sprejel obvestilo o požaru smetnjaka v križišču Gregorčičeva in Gledališka ulica, kjer naj bi skupina navijačev zažgala smeti. Na kraj so bili napoteni policisti,  ki so s kraja poročali, da je en keson popolnoma zgorel, dva pa sta poškodovana. V nadaljevanju so požar pogasili gasilci. Zadevo obravnavamo kot kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari po 220/I KZ-1.

Ob 18.21 uri, so prijeli osebo, ker je izzivala k pretepu in se pri nedostojno vedla. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po ZJRM-1 7/1 in 7/2.

Ob 18.21 uri, je bilo preko video-nadzornih kamer zaznano, da so pripadniki navijaške skupine Viole na jugu stadiona prižgali večje število bakel. Zaradi omenjenega dejanja je prišlo do začasne prekinitev tekme. Policisti bodo pregledali posnetke videonadzora, zbrali obvestila in zoper njih izvedli ustrezne ukrepe, prav tako bodo izvedli ukrep zoper organizatorja po ZJZ 38/2. Temu dogajanju je ob 18.23 na severnem delu stadiona, sledilo prižiganje večjega števila bakel. Policisti bodo tudi zoper te kršitelje izvedli ustrezne ukrepe, glede na prepoznavo s pomočjo posnetkov videonadzorih kamer.

Ob 18.49 so policisti na severnem delu tribune obravnavali kršitelja, ki je izzival k pretepu. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po ZJRM-1 7/1.

PU Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine