18.4 C
Ljubljana
sobota, 24 julija, 2021

Nasilnežu prepovedali približevanje

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 246 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ropa, nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.

Rop

Okoli 9. ure je prišlo do ropa finančne ustanove v Straži. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi dva moška vstopila v banko in od uslužbenke zahtevala denar. Grožnje je eden od njiju podkrepil s predmetom, podobnim pištoli, oblečena pa sta bila v temnejša oblačila, na glavi sta imela čepice in sončna očala. Ko jima je uslužbenka izročila denar, sta peš pobegnila v smeri proti Soteski. V ropu ni bil nihče poškodovan. Policisti in kriminalisti so takoj pričeli izvajati aktivnosti in nadaljujejo s kriminalistično preiskavo s ciljem izsleditve storilcev in prosijo vse, ki bi karkoli vedeli o storilcih in okoliščinah ropa, da jim to sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon 080-1200.

Nasilnežu prepovedali približevanje

Metliški policisti so v večernih urah posredovali zaradi nasilja v družini. Zaščitili so žrtve in 44-letnemu nasilnežu, ki je izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Nasilneža bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi

V Črnomlju je med 10. 4. in 11. 4. nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal in iz blagajne odtujil menjalni denar. V noči na 11. 4. so v Trebnjem neznanci vlomil v ograjen skladiščni prostor in odtujili lesene zabojnike z železnimi ploščami in profili. Škode je za okoli 3000 evrov.

Prijeli tatu

Črnomaljski policisti so v noči na 11. 4. v Črnomlju izsledili 24-letnega osumljenca, ki je pred tem v kraju Grič pri Dobličah ukradel motorno kolo. Motorno kolo so zasegli, osumljenca pa odpeljali v prostore za pridržanje. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja odvzema motornega vozila.

Kršitelj pod vplivom alkohola

Nekaj po 17. uri je več voznikov policiste opozorilo na nevarno vožnjo voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na avtocesti večkrat zapeljal na bankino, nevarno menjaval prometne pasove in prehiteval po odstavnem pasu. Policisti so se takoj odzvali, kršitelja izsledili in ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 31-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,83 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zadnje novice

Sorodne vsebine