1.5 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Nasilnežu prepovedali približevanje žrtvi

Piše: C. R.

Policisti PP Trebnje so 1. 3. posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Trebnjega. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 61-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko. Zaščitili so žrtev in nasilnežu prepovedali približevanje zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

V noči na 2. 3. so policiste PP Šentjernej poklicali na pomoč s Tolstega vrha, kjer naj bi prišlo do pretepa med več osebami. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je prišlo do spora in pretepa med udeleženci zabave v zasebnem prostoru. Med pretepom je bil mladoletnik lažje poškodovan, oskrbeli so ga v bolnišnici. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper kršitelje ukrepali v skladu s pristojnostmi.

Danes, 2. marca okoli poldneva, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila na območju naselja Miren (Občina Miren – Kostanjevica). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec tekom noči prerezal prednjo in zadnjo desno pnevmatiko na osebnem avtomobilu, ki je bilo parkirano v bližini ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. S tem protipravnim ravnanjem je nepridiprav lastniku vozila povzročil za okoli 70 evrov materialne škode. S strani oškodovanca je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine