7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Nasilnežu izrekli prepoved približevanja žrtvam

Piše: C. R.

Črnomaljski policisti so bili 4. 12. obveščeni o nasilju v družini na območju Semiča. Takoj so se odzvali, zaščitili žrtve, nasilneža odstranili in mu izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med preiskavo so ugotovili, da je 27-letni nasilnež, ki je bil pod vplivom alkohola izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo. Osumljenec je ob prisotnosti otrok žrtev davil, ji grozil in ji onemogočal, da bi poklicala na pomoč. O izrečenem ukrepu so policisti obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. 27-letnega osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v  družini in zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje.

Pretep v Kerinovem GrmuPolicisti PP Krško in PP Brežice so v noči na 4. 12. posredovali zaradi pretepa v naselju Kerinov Grm. Ob prihodu so vzpostavili javni red in mir in ugotovili, da je prišlo do spora in pretepa med več kršitelji, ki so bili pod vplivom alkohola. Lažje poškodovanega udeleženca pretepa so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preverjajo, saj so ji izjave vseh vpletenih nasprotujoče. Na podlagi ugotovitev bodo zoper udeležence ustrezno ukrepali.

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine