11.4 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Nasilnež umrl med postopkom policistov

Včeraj,  malo pred 14. uro smo bili na telefonsko številko 113 zaprošeni za intervencijo  v  stanovanjski  hiši  v Mariboru,  kjer naj bi sin vpil na očeta, poroča PU Maribor. 

Lomil  in  razmetaval  inventar in se ni želel pomiriti. Na podlagi vseh  zbranih  obvestil od prijavitelja in glede na ugotovljeno intenziteto kršitve,  je policija na  nujno  intervencijo  napotila  štiri  policiste  oziroma dve patrulji.

Med  intervencijo  se  je kršitelj policistom aktivno uprl z uporabo znanja borilnih  veščin  in ob tem policiste telesno poškodoval. Policisti so zato uporabili  prisilna  sredstva  in sicer fizično silo, plinski razpršilec in sredstva  za  vezanje  in  vklepanje  ter  kršitelja obvladali, zatem pa je kršitelj  izgubil zavest in kljub takojšnji zdravniški pomoči ter daljšemu oživljanju, na kraju intervencije umrl.

Na kraj dogodka sta prišla dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru  in  dežurni  okrožni državni tožilec iz ODT v Mariboru, vendar je preiskovalni sodnik na kraju ogled prepustil policiji.

Ker  preiskava  še poteka, več informacij policija ne moremo dati. Preiskavo je prevzel Posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva RS.

Zadnje novice

Sorodne vsebine