18.8 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

Nasilje v družinah: Ob prisotnosti otrok nad partnerja, sin z nožem nad očeta, očeta udaril in ga poškodoval, s kladivom in deskami nad sina

Včeraj so policisti Policijske uprave Novo mesto posredovali zaradi več kaznivih dejanj in prekrškov z elementi nasilja v družinah. V letu 2018 so obravnavali 131 kaznivih dejanj nasilja v družini (127 v letu 2017) in 102 kaznivih dejanji zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje (73 v letu 2017).

 

Ob prisotnosti otrok nad partnerja

Policisti PP Dolenjske Toplice so v poznih popoldanskih urah posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru. 36-letna kršiteljica, ki je bila pod vplivom alkohola je v prisotnosti mladoletnih otrok žalila partnerja in bila fizično nasilna. Tudi po prihodu policistov se ni umirila in ni upoštevala njihovih ukazov, zato so zoper njo uporabili prisilna sredstva, jo obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje.

Sin z nožem nad očeta

V poznih večernih urah sta se v okolici Novega mesta sprla oče in mladoletni sin. Mladoletnik je med prepirom z nožem grozil očetu, da ga bo ubil, pred prihodom policistov pa pobegnil. Mladoletnika so izsledili, na podlagi vseh zbranih obvestil pa bodo zoper njega na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

Očeta udaril in ga poškodoval

O nasilnem 26-letnem kršitelju so bili včeraj obveščeni tudi šentjernejski policisti. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je nasilnež žalil očeta, ga udaril po glavi in lažje poškodoval. Okoliščine policisti še preverjajo in bodo po zaključeni preiskavi zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

S kladivom in deskami nad sina

Okoli 20. ure so sevniški policisti prejeli obvestilo o pretepu v okolici Sevnice. Takoj so odhiteli na kraj, kjer so naleteli na pretepeno in poškodovano žrtev. Poklicali so reševalce, ki so mlajšega moškega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zbrali so obvestila in po prvih ugotovitvah je prišlo do spora med očetom in sinom. 53-letni moški naj bi med prepirom sina s kladivom udaril po glavi, kasneje pa ga je pretepal z desko in poškodova. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo po zaključeni preiskavi zoper 53-letnega osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine