28.2 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

Narkoman mučil psa

Policisti PP Rače obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja Mučenje živali, po členu 341/2 KZ-1, ki ga je osumljen 46 letnik doma iz območja občine Starše. Osumljeni poseduje dva psa pasme Rottweiler, stara okrog osem let, ki ju je očitno zanemarjal in ju pretepal.

Psa sta bila po več dni zaprta v gospodarskem poslopju, na verigi dolgi nekaj centimetrov, pri čemer sta bila več dni v lastnih iztrebkih ter brez pitne vode.

Psa nista zavedena v uradnih evidencah, prav tako nista cepljena.

Policisti so od Okrožnega sodišča Maribor pridobili odredbo za hišno preiskavo in so 7. 12. 2018 opravili hišno preiskavo pri osumljencu, ki je tudi odvisnik od prepovedanih drog in mu oba psa, ki sta bila očitno zanemarjena zasegli ter predali delavcem zatočišča za živali, ki so za psa poskrbeli in ju odpeljali. V samem stanovanjskem delu je bilo polno pasjih iztrebkov, iz česa je bilo sklepati, da psa več dni nista bila zunaj.

Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na ODT Maribor.

Pri hišni preiskavi je bila osumljencu zasežena manjša količina prepovedane droge marihuane in en naboj kalibra 7,65 mm, za katerega osumljeni ne poseduje orožne listine. Zoper osumljenega v tej zvezi sledi prekrškovni postopek po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in Zakonu o orožju.

PU Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine