6.9 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Naraščanje sovraštva proti drugače mislečim: Novo24TV ponoči napadli vandali!

Piše: Sara Rančigaj

Neznanec se je ponoči s prazno steklenico Jagermeistra odločil poškodovati tablo, ki označuje prostore naše medijske hiše. Vandalizem je le stopnjevanje verbalnega sovraštva proti Novi24TV, ki predstavlja alternativo osrednjim medijem, za katere je napad že kritika njihovega poročanja. Le kaj bi porekli če bi vanje letele steklenice?

Vandalizmu v Sloveniji ni videti konca. Sprva smo bili priča napadov na cerkve, prostore Zavoda Iskreni in celo na ordinacijo zdravnice dr. Alenke Forte. Da groženj in napadov na predsednika vlade in njegove podpornike ne omenjamo. Ker to ni dovolj pa so se tokrat spravili tudi na prostore našega medija Nova24TV. Po diskreditacijah v medijih so se naših prostorov lotili še fizično.

Vandal je ponoči s prazno steklenico alkoholne pijače Jagermeister ciljal na tablo našega medija na pročelju stavbe, kjer se nahajajo naši prostori in povzročil škodo. Očitno naš medij vedno bolj prodira v slovenski medijski prostor, kar pa marsikomu ni všeč in poskuša s takšnimi dejanji izraziti svoje nasprotovanje drugače mislečim. Pri tem gre zgolj za stopnjevanje napadov, od izjav, pa vse do realizacije – spomnimo se denimo izjave Marjana Šarca, da v določenih medijih ne bi smeli oglaševati.

Neznanec se je s prazno steklenico Jagermeistra lotil table, ki označuje prostore našega medija (Foto: Nova24TV)

Spomnimo, ne gre za osamljeni primer vandalizma letos. Januarja so policisti dobili sporočilo, da je nekdo poškodoval fresko na ljubljanski stolnici, neznanci pa so prav tako poškodovali Cerkev Marijinega obiskanja na ljubljanskem Rožniku, na njenem pročelju se je namreč znašel minister za obrambo Matej Tonin. Vanjo so vrgli balon z barvo in naredili več tisoč evrov škode. Policisti so bili zaradi vandalizma primorani v preiskovanje suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja ali uničenja stvari posebnega kulturnega pomena.

Risanje svastik na prostore Zavoda iskreni in ambulanto priznane zdravnice
“Krašenje” stavb s kljukastimi križi, ki je bilo v preteklosti obsojanja vredno, postaja nov trend. V Sloveniji je bilo tako zaslediti že nekaj takšnih primerov, ko so vandali uničili stavbo z risanjem svastike. Prva tarča risanja svastik pa je bila državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Alenka Forte, ki so ji neznanci na pročelje stavbe njene ambulante v Trbovljah narisali kljukaste križe. Poleg tega pa je ravno tako potrebno omeniti obiske na domovih poslancev, kjer so neznanci prav tako strašili s svastikami na plakatih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine