31.9 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Namesto požara našli pijanega moškega

V Sežani so policisti ob 9.34, v grmovju našli motorno kolo znamke Honda, za katerega so po preverjanju ugotovili, da je bil meseca septembra 2019 ukraden v Italiji. Opravljen je bil ogled. Preko italijanskih varnostnih organov smo o najdbi obvestili lastnika, ki bo svoje motorno kolo prevzel v naslednjih dneh.

 

Koprski policisti so ob 10.20 posredovali v prostorih podjetja v Kopru, kjer je javni red in mir kršil 48-letni moški. Policisti so moškega oglobili (6/1 ZJRM-1).

Pred ladjedelnico v Izoli so policisti ob 11.23 zaustavili voznika osebnega vozila Volvo. V postopku so ugotovili, da 37-letni voznik ne poseduje vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Zoper voznika bo podan tudi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Na mejnem prehodu Sečovlje so policisti pri 20-letnem državljanu Slovenije našli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Zoper moškega so uvedli hitri postopek z odločbo (33. čl. PPPD).

Ob 0.55 smo prejeli klic moškega, ki je prijavil požar na jadrnici in hkrati sporočil, da je opečen. Policisti so takoj odšli na kraj in ugotovili, da na kraju ni požara, tam se je nahajal zgolj močno vinjen 39-letni moški iz Ljubljane. Policisti so ugotovili, da je moški poleg policije večkrat klical na pomoč tudi na interventno št. 112, zato zoper moškega sledi ustrezen ukrep.

“Opozarjamo, da sta telefonski številki za klic v sili “112” in intervencijska št. policije “113” namenjeni primerom, v katerih ljudje nujno potrebujejo pomoč. Vsak nepotreben ali celo lažen klic lahko zaseda interventno linijo osebi, ki v tistem trenutku morda nujno potrebuje pomoč, pa je ne more dobiti. Policija v primeru zlorabe instituta klica v sili ukrepa v skladu z veljavno zakonodajo. V primeru zlorab gre lahko za kaznivo dejanje zlorabe znamenj za pomoč in za nevarnost po 309. čl. KZ-1 ali za prekršek po 23. členu ZJRM-1.”

Zadnje novice

Sorodne vsebine