10.6 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Namesto, da bi bolj pazila na slovensko južno mejo, je policija razpisala tiralico za Šiškom

Potem ko je sklep o tem, da mora vodja štajerske varde Andrej Šiško v zapor, postal pravnomočen, a ga tam niso dočakali, je policija za njim razpisala tiralico. Sopredsednica gibanja Zedinjena Slovenija Anica Bidar se temu čudi, češ da Šiško sklepa o začetku prestajanja zaporne kazni po njenih besedah sploh še ni prejel.

Mariborsko sodišče je Šiška zaradi ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve marca obsodilo na osem mesecev zapora, pri čemer pa je večino kazni odslužil že s priporom, iz katerega ga je sodišče do pravnomočnosti sodbe izpustilo ob izreku sodbe. Tako Šiško kot njegova zagovornica Lucija Šikovec Ušaj sta bila takrat prepričana, da mu preostanka kazni ne bo treba odslužiti.

V začetku decembra pa je sodišče izdalo poziv, naj se zglasi v zaporu. Medtem ko na sodišču trdijo, da so mu sklep pravilno vročili, pa Šiško nasprotno meni, da je bil poziv vročen prepozno in napačno. Vseeno je oddal prošnjo za preložitev prestajanja kazni, ki pa jo je mariborsko sodišče zavrglo, s čimer je sklep o tem, da mora v zapor, sredi meseca postal pravnomočen.

Zdaj je policija za Šiškom razpisala tiralico, o čemer na svojih spletnih straneh poroča tudi časnik Večer. Tiralica je bila objavljena v petek zvečer, je danes za STA povedala Bidarjeva in dodala, da Šiško sklepa, da mora začeti prestajati zaporno kazen, še vedno ni prejel. “Osebno vročene pošte ni dobil,” je poudarila.

Kot je razvidno s spletnih strani policije, je leta 1969 rojeni Šiško z bivališčem v Mariboru iskan od 19. decembra. Bidarjeva je danes zatrdila, da je ves čas dosegljiv. “Danes je bil na terenu na južni meji, sicer pa je ves čas nekje v bližini doma,” je dodala.

Zadnje novice

Sorodne vsebine