21.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 septembra, 2021

Namerno trčil v službeno vozilo in poškodoval policista

Policisti so 27. 2. okoli 19. ure med kontrolo prometa pri Krškem ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot. Kršitelj svetlobnih in zvočnih znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Pri Drnovem so poskušali voznika ustaviti policisti v drugem vozilu, takrat pa se je namerno zaletel v vozilo policije in nadaljeval z vožnjo. V izsleditev nevarnega voznika je bilo napotenih več policijskih patrulj in policisti so ga uspeli ustaviti v naselju v okolici Krškega. Zoper voznika in potnika so uporabili prisilna sredstva in jih obvladali.

 

Med postopkom so ugotovili, da 21-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka je imel 0,51 miligramov alkohola, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in mu zasegli avtomobil, v katerem so bili artikli, ki najverjetneje izvirajo iz kaznivega dejanja tatvine. V vozilu, v katerega je trčil 21-letni voznik, sta bila lažje poškodovana dva policista, oskrbeli so ju v Zdravstvenem domu Krško. Med intervencijo policistov so prebivalci naselja v službena vozila metali kamenje in poškodovali še štiri službena vozila. V nadaljevanju so policisti omogočili varen prihod in izvedbo nalog reševalcem, ki so nudili pomoč mladoletnici, ki je izgubila zavest. Dodajamo, da mladoletnica ni bila udeležena v nobenem izmed policijskih postopkov. Policisti in kriminalisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, tatvine in poškodovanja tuje stvari. 21-letnemu vozniku, ki je z namerno prometno nesrečo kot mladoletnik že poškodoval službeno vozilo policije, so zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog v višini 3640 evrov.

Včeraj, nekaj po 21. uri se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku, ki je pripeljal nasproti. Pri tem sta se udeleženi voznik in potniki v njegovem vozilu lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Ob 12. uri so koprski policisti v Čenturju ustavili voznika neregistriranega skuterja. Ker je 55-letnik vozil tudi brez vozniškega dovoljenja, so mu skuter zasegli, zoper njega pa podali obdolžilni predlog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine