23.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Največji letošnji požar na Gorenjskem še vedno pustoši po hribu Baba!

Piše: Kronika24ur.si

S Policije sporočajo, da v okolici Preddvora ogenj še vedno gori v naravi. Večje žarišče je trenutno na območju izletniške točke in pobočja hriba Baba. Ogenj se še naprej tako kot včeraj deli na levo in desno stran ter se še naprej širi.

Sam požar je še vedno lociran nad naseljem, zato stanovanjski objekti trenutno niso ogroženi in posledično evakuacija občanov še ni bila potrebna. Danes, tako kot že včeraj, pri gašenju pomagajo helikopterji Slovenske vojske. Gasilci seveda prav tako nadaljujejo z gašenjem. Že včeraj je požar gasilo več kot 250 gasilcev, ponoči in danes pa okoli 100. Ob poklicnih gasilcih iz Kranja in Jesenic, je v posredovanje vključenih še okoli 50 gasilskih društev, nujna medicinska pomoč in gorski reševalci.

Zaradi razsežnosti požara pristojni sporočajo, da bodo pri gašenju požara pomagala tudi Republika Hrvaška. Hrvaške oblasti so namreč aktivirale letalo za gašenje požarpv iz zraka. Letalo bo vodo zajemalo iz Zbiljskega jezera, zato Policija poziva vse, da se odstranijo iz vodnih površin in naj jih do preklica ne uporabljajo!

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine