17.3 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Najstniška voznica »sekala ovinek«, posledice so hude

Brežiški  policisti  so  bili  okoli  17.30 obveščeni o prometni nesreči na Bizeljskem.  Opravili  so ogled in ugotovili, da je 48-letna voznica zaradi neprilagojene  hitrosti  izgubila  oblast nad vozilom in trčila v ograjo ob cesti.  Lažje  poškodovano  voznico  in  potnico  so  reševalci odpeljali v bolnišnico.   Policisti   bodo  voznici  zaradi  kršitve  cestno  prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Policisti  PPP  Novo  mesto so nekaj pred 17. uro v naselju Sela pri Zburah ustavili  voznika  neregistriranega  in  nezavarovanega osebnega avtomobila Mazda  323.  Med  postopkom  so  še  ugotovili,  da  61-letni kršitelj nima veljavnega  vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,37 miligramov alkohola.

Dne 17. 12. 2019, okoli 8.15 ure se je na cesti v Pivoli pri Mariboru zgodila prometna nesreča v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala, štiri osebe pa lažje. Vsi poškodovani so bili z reševalnim vozilom odpeljani v UKC Maribor. Nesreča se je zgodila, ko je 19-letna voznica osebnega avtomobila med vožnjo skozi desni ovinek izgubila oblast nad vozilom in čelno trčila v nasproti vozeče vozilo, v katerem je bila ena oseba hudo telesno poškodovana, drugi potniki v vozilih so bili lažje poškodovani. Zoper voznico bodo policisti podali kazensko ovadbo po členu 323/1 KZ-1.

Včeraj, okoli 17. ure je na severni ljubljanski obvoznici pri rondoju Tomačevo v smeri Maribora prišlo do naletnega trčenja treh vozil. Nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki ni vozila na zadostni varnostni razdalji do vozil pred seboj. Eden od udeležencev je bil lažje poškodovan. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj, nekaj po 15. uri obveščena o prometni nesreči na kamniški obvoznici. V nesreči je bil samoudeležen kolesar, ki je vozil iz smeri Kamnika proti Duplici. Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo, ker je kolesar zaradi neprilagojene hitrosti v rondoju padel. Pri tem se je kolesar telesno poškodoval. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Ob 21.45 je na Šmarski cesti v Kopru padel 56-letni kolesar z okolice Ljubljane. V ovinku mu je kolo zdrsnilo, zatem je padel in si poškodoval kolk. Sledi mu plačilni nalog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine