15.3 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Najprej se ga je “nadongala”, nato pa z avtom prevrnila – druga dva voznika pa nevarno vijugala po cesti

Vroči dnevi so očitno kot idealni za to, da marsikdo zvrne kozarček omambne pijače. In seveda sede za volan v ne prav prisebnem stanju. Posledice so lahko tudi tragične.
 
Danes ponoči so bili črnomaljski policisti obveščeni o prometni nesreči pri  Semiču.  Opravili  so  ogled  in  ugotovili,  da  je  voznica osebnega avtomobila  pri  vožnji  vzvratno  zapeljala  na  brežino  in  se z vozilom prevrnila.  35-letna povzročiteljica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, je  imela  v  litru  izdihanega  zraka 1,12 miligramov alkohola (2,3 g/kg), kar pomeni, da ga je pred vožnjo marljivo srkala. “Zaradi  kršitve cestno prometnih predpisov so ji izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče,” sporočajo policisti.

Policisti  PP  Novo mesto so okoli 10.30 prejeli več klicev voznikov, ki so opozorili na nevarno vožnjo voznika osebnega avtomobila, ki naj bi vozil iz smeri  Dolnje  Teže  Vode, vijugal po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu.  Takoj  so  se  odzvali,  nevarnega  voznika  izsledili  in  varno ustavili.  Med  postopkom  so  ugotovili,  da  ima  55-letni voznik v litru izdihanega  zraka  0,98  miligramov  alkohola  (2,03  g/kg).  Odvzeli so mu vozniško   dovoljenje,   prepovedali  nadaljnjo  vožnjo  in  o  kršitvah  z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

O nevarni vožnji voznika, ki je z vozilom vijugal po vozišču, so bili okoli 13.  ure  obveščeni  tudi  policisti  PP  Krško.  Kršitelja so izsledili in ustavili  v  Krškem  in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus.  74-letnemu  vozniku,  ki  je  imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola (1,4 g/kg), so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Okoli  19. ure so policisti PP Krško med kontrolo prometa v Krškem ustavili voznico  osebnega  avtomobila.  Med  postopkom  so  ugotovili,  da 47-letna kršiteljica  vozi  pod  vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imela 0,62  miligramov  alkohola  (1,29 g/kg). Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Voznici so zasegli tudi šest parov nove obutve, ki jo je prevažala v  vozilu  in  ni  znala  pojasniti  izvora  ter pri sebi ni imela računov. Policisti  okoliščine  še  preiskujejo,  saj  sumijo,  da  gre  za odtujene predmete.

Tudi štajerski policisti poročajo o pijanih udeležencih v prometu. Sinoči  je  41-letni  kolesar  v  Spuhlji, zaradi neprilagojene hitrosti, s krmilom  kolesa  zadel  v  steber ograje in padel po pločniku. Ob tem se je lahko  telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v SB Ptuj. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 1,65 mg/l alkohola. Policisti mu bodo vročili plačilni nalog.

Tudi na slovenski obali, kjer te dni kar mrgoli turistov, se najde kakšen pod vplivom opojnih substanc.V predoru Markovec (smer Koper) je ob 0.26 prišlo do promete nesreče, v kateri je bil samoudeležen 36-letnik iz Zg. Dupleka. Policisti so ugotovili, da je voznik v tunelu zapeljal preblizu desnemu robu in trčil v robnik, vozilo pa se je nato odbilo od robnika in se prevrnilo na streho.Voznik je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,72 mg/l. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bil tunel zaprt do 2.10 ure. Zoper 36-letnika, ki se je v nesreči lažje poškodoval, bodo policisti podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ob 1.06 je 32-letni moški iz Selnice ob Dravi z vozilom pri manevriranju vzvratno trčil v stanovanjsko hišo v Portorožu in s kraja pobegnil. Policisti so voznika izsledili in mu odredili alkotest, ki je pokazal rezultat 0,82 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine