3.5 C
Ljubljana
sobota, 3 decembra, 2022

Najprej se ga je “nadongal”, zapeljal s ceste in se spravil še na policiste

Piše: C. R. 

Črnomaljski  policisti so bili v petek nekaj po 18. uri obveščeni, da naj bi na  območju Kota v Semiču voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste in se poškodoval. 

Na kraju so ugotovili, da je 33-letnik vozil po lokalni cesti. Pri  vožnji  po  klancu  navzdol  je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil  oblast  nad vozilom in zapeljal s ceste, kjer je z vozilom obstal.

Povzročitelj,  ki  se  je  v  nesreči  lažje  poškodoval,  je  imel v litru izdihanega  zraka  1,10  miligramov  alkohola.  33-letni  kršitelj, njegova 38-letna  partnerka  in  mladoletni  sin  so  se  med policijskim postopkom nedostojno  vedli. S kričanjem, žalitvami in grožnjami so ovirali postopek, vsi  so  kazali  očitne znake alkoholiziranosti. Zoper trojico so uporabili prisilna  sredstva,  jih  obvladali  in odpeljali v prostore za pridržanje.

Okoliščine  nesreče  in  kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu policisti  še  preverjajo  in  bodo zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali  kazensko ovadbo. Vsem so zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni  nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Kazensko ovadbo bodo  podali tudi zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja  uradni  osebi. Zaradi nedostojnega vedenja, napada na policistein poskusa preprečitve so osumljence v preteklosti že obravnavali.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine