11.8 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Najdeno eksplozivno sredstvo in eksplozija

Včeraj okoli 9.30 so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o najdenem sumljivem predmetu ob cesti na Brezovici pri Ljubljani, ki je dajal videz eksplozivne naprave. Po zdaj zbranih obvestilih je znano, da je občan omenjeno napravo našel na dvorišču, jo nato odstranil na rob vozišča in o tem obvestil policiste. Kot smo že poročali, so policisti kraj zavarovali in izvedli aktivnosti, ki so predvidene v teh primerih. Z opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da gre dejansko za eksplozivno napravo domače izdelave, vendar o dejanski moči te naprave zaenkrat še ne moremo govoriti, ker je trenutno v fazi pregledovanja pri strokovni službi MNZ.

Po prvih ocenah gre najverjetneje za napravo manjše moči, kakšna pa je dejansko in katere vrste eksploziv je v njej, pa bo znano po opravljeni strokovni analizi.

Istega dne, nekaj po 12. uri, smo bili obveščeni o manjši eksploziji pod osebnim vozilom v Črni vasi. Policisti so zavarovali območje, kjer je bil v nadaljevanju opravljen ogled kraja in zbrana obvestila. Dosedanje ugotovitve ogleda kraja kažejo, da je prišlo do eksplozije pod zadnjim delom vozila, poškodbe pa niso velike. Ocenjujemo, da v omenjenem primeru ni šlo za večjo količino eksplozivne snovi. Voznik v dogodku ni utrpel telesnih poškodb, nastala je le materialna škoda.

V zvezi omenjenih dogodkov je stekla intenzivna kriminalistična preiskava. Na podlagi do sedaj zbranih obvestil je podan sum, da sta obe zadevi najverjetneje povezani, saj na to kažejo določene sledi in predmeti, ki so bili najdeni na obeh krajih. V nadaljevanju je bilo še ugotovljeno, da je bilo eksplozivno telo, ki ni bilo detonirano in je bilo najdeno s strani občana, po vsej verjetnosti namenjeno osebi, ki ne prebiva na omenjenem naslovu.

Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da gre za povezanost obeh oškodovancev v povezavi s posli pri opravljanju gospodarske dejavnosti. Do tega trenutka policistom osumljenec dejanj ni znan, motiv dejanj pa bi lahko bil vplivanje na osebe pri opravljanju gospodarske dejavnosti.

Kriminalistična preiskava dogodkov se nadaljuje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine