23.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 julija, 2024

Nadaljevalo se bo odpravljanje posledic po petkovem neurju

Gasilci na območju Črnomlja in Novega mesta ter tudi drugod bodo danes nadaljevali s sanacijo objektov, ki jih je v petek popoldne poškodovala močna toča. Okoli 350 gasilcev je v Črnomlju delalo še pozno v noč, dokler so jim to dopuščale vremenske razmere. Uspelo jim je prekriti vse prizadete javne zavode v kraju, so sporočili s črnomaljske občine.

 

Območje Črnomlja in Novega mesta je namreč okoli 16.15 zajel nevihtni pas z močno točo. Kot so za STA povedali v črnomaljski civilni zaščiti, je v pasu od Dragatuša prek Kanižarice do Črnomlja proti Petrovi vasi toča poškodovala in razkrila številne strehe. Padala je toča v velikosti jajca, ki je poškodovala tudi polja, sadovnjake in avtomobile. Nevihtna celica je pot nadaljevala na severovzhod države, kjer so poročali o težavah z meteorno vodo in vetrolomih.

Po podatkih Centra za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje je neurje na območju Občine Črnomelj poškodovalo več kot 400 objektov. Med drugim je podjetje Akrapovič ustavilo proizvodnjo v svoji črnomaljski enoti, saj je toča popolnoma uničila streho.

Kolikšna bo škoda na objektih, vozilih in v kmetijstvu, bo jasno v prihodnjih dneh. Zavarovalnica Sava je že objavila, da so okrepili svojo ekipo na terenu, ki bo v prihodnjih dneh za prijavo škode po neurju in toči na voljo 24 ur na dan.

Danes zjutraj bo po napovedih agencije za okolje po nekaterih nižinah sicer kratkotrajna megla, čez dan in v ponedeljek pa bo sončno in poletno toplo. Kakšna nevihta lahko nastane nad hribovitimi kraji. Zapihal bo jugozahodni veter.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine