22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Na Vipavskem, Goriškem zopet vlomi

Piše: C. R.

Včeraj, 13. oktobra v popoldanskih urah, so policisti PP Ajdovščina obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na območju Podnanosa (Občina Vipava). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec pred kratkim vlomil skozi kopalniško okno v pritličju objekta in zatem pregledal notranjost. Storilec je kasneje kraj zapustil ne da bi si karkoli prilastil. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Ajdovščina še preiskujejo in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Goriškem skušali vlomiti v trgovino

Danes, 14. oktobra dopoldne, smo bili obveščeni o poskusu vloma skozi vhodna vrata v eno od trgovin v Novi Gorici, vendar je bil neznani storilec pri tem neuspešen. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz salona ukradli nekaj gotovine

Prav tako so policisti PP Nova Gorica danes, 14. oktobra zjutraj, obravnavali vlom v poslovne prostore frizerskega salona na Goriškem. Po prvih podatkih je neznani storilec iz notranjosti prostora odtujil nekaj gotovine in predmet (kodralnik za lase). S tem dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 160 evrov. Tudi ta primer novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz gostinskega lokala ukradli manjšo vsoto gotovine

Danes, 14. oktobra zjutraj, so policisti v Kromberku pri Novi Gorici obravnavali vlom v enega od tamkajšnjih gostinskih lokalov. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil skozi pritlično okno objekta in nato pregleda notranjost lokala. Pri tem je našel in si prilastil manjšo vsoto gotovine. Tudi ta primer novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V primeru izvršenih tatvin in vlomov v poslovne prostore, gospodarske in druge objekte, stanovanjske hiše, stanovanja, motorna vozila… občanom svetujemo, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali znano interventno številko Policije 113 oz. anonimni telefon Policije 080 1200 z namenom odkritja storilca kaznivega dejanja in do prihoda policistov ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja (več o tem tudi na naslednjih spletnih straneh Policije:
http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/8865-vlomilci-in-tatovi-niso-na-dopustu-preventivni-nasveti-policije ). Prav tako občane pozivamo, da več pozornosti namenijo tudi morebitnemu zaznavanju sumljivih oseb in vozil po vaseh oz. v stanovanjskih soseskah večjih mest. Vse tovrstne informacije lahko krajani sporočijo policistom najbližje policijske postaje oz. pokličejo na zgoraj navedene številke Policije. Prav tako lahko policistom pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o storilcu: izgled storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine