23.1 C
Ljubljana
torek, 25 junija, 2024

Na Vinski vigredi peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Piše: G. B.

Sinoči je v Metliki, na Vinski vigredi, pet oseb napadlo Petra Gregorčiča, nosilca kandidatne liste stranke Slovenske ljudske stranke (SLS) za evropske volitve. Z udarci so ga poškodovali po obrazu, poroča portal Moja Dolenjska.

Po navedbah Bojana Požarja na X gre za Rome, policija jih je prijela. Požar še navaja, da Peter Gregorčič danes nadaljuje kampanjo. Gregorčič je komentiral, da ne gre za politično motiviran napad. Vendar pa, kot je nekoč dejal že pokojni Danilo Slivnik, ni nič naključno.

PU Novo mesto je v sporočilu za javnost zapisalo, da so bili policisti sinoči nekaj po 22. uri obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javni prireditvi v Metliki, kjer naj bi neznanec udaril moškega, potem pa v bližini prevračal kontejnerje za smeti in motil javni red in mir. “Policisti so se takoj odzvali in ga izsledili. 20-letnik, ki je bil pod vplivom alkohola, ni upošteval navodil in ukazov policistov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi storitve prekrška z elementi nasilja in neupoštevanja zakonitega ukrepa ali odredbe mu bodo skladno z določili Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog v znesku 438,15 evrov.”

Peter Gregorčič in SLS sta v nemilosti in trn v peti vladajočim. To je pokazalo že tudi soočenje v četrtkovi Tarči, kamor Gregorčiča niso povabili, čeprav bi ga po vseh pravilih morali. Tja so povabili predstavnika dveh list strank, ki nista niti v DZ niti v Evropskem parlamentu (Prebiliča in Grošlja), Gregorčiča pa niso povabili.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine