12.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Na vinogradu ustreljen divji prašič

Piše: C. R.

Policisti OKC PU Nova Gorica so bili v ponedeljek, 13. septembra popoldne, s strani člana lovske družine obveščeni o sumu kaznivega dejanja nezakonitega lova (po 342. členu KZ-1) med Branikom in Štanjelom, kjer je bil na koncu enega od vinogradov najdena ustreljena divjad (divji prašič).

O najdbi kadavra živali je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Na kraj najdbe je prišel tudi higienik, ki je poginulo divjad odpeljal na Veterinarsko fakulteto (Inštitut za patologijo, divjad, ribe in čebele), kjer bodo opravili nekropsijo divjadi. Nekropsija pomeni preučevanje telesa pravkar umrle živali. Okoliščine suma kaznivega dejanja nezakonitega lova policisti PP Nova Gorica še preiskujejo.

Danes, 15. septembra ob 5.22 uri, smo bili obveščeni, da je 36-letni voznik tovornega vozila znamke Fiat med vožnjo na cestni relaciji med Kobaridom in Robičem, blizu nekdanjega mejnega prehoda s sosednjo Italijo (Občina Kobarid) povozil divjad (košuta). Po trku z omenjeno divjadjo je na tovornem vozilu nastala materialna škoda (poškodovana luč in odbijač na vozilu).

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjajo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oziroma jutranjih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oziroma odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oziroma znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine