6.9 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Na Viču vlomljeno v poslovni prostor

V preteklih 24-urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 156 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 54 dogodkov, s področja javnega reda in miru 41 dogodkov in s področja prometne varnosti 54 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 4 vlome. Zaradi prijave nasilja v družini so policisti posredovali 4 krat, v dveh primerih so kršitelja pridržali, v dveh primerih pa izrekli ukrep prepovedi približevanja. S področja prometne varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. 4 kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi:
V preteklih 24-urah so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o 4 vlomih, od tega je v dveh primerih ostalo pri poskusu;
Na Viču je bilo vlomljeno v poslovni prostor, storilec je povzročil za okoli 500 evrov škode. V poslovni prostor je bilo vlomljeno še v Ivančni gorici, kjer so neznanci odtujili mobilne telefone in tablične računalnike. Lastniku so povzročili za nekaj tisoč evrov materialne škode.

Zaseženo tovorno vozilo:
28. 8. 2018 nekaj po 17. uri so policisti po obvestilu delavcev Darsa izvedli postopek z voznikom tovornega vozila Scania s pripetim polpriklopnikom. V postopku so policisti ugotovili, da je voznik vozil brez ustreznega vozniškega dovoljenja.
Policisti so na podlagi določil 23. člena ZPrCP tovorno vozilo zasegli.

Požar Trbovlje:
Včeraj nekaj pred 16. uro so bili policisti obveščeni o požaru na poslovne objektu v Trbovljah.
Na kraju so posredovali policisti, ki so kraj zavarovali in gasilci, ki so okoli 20. ure uspeli požar tudi pogasili. Tekom noči so kraj zavarovali policisti, zjutraj pa so kriminalisti PU Ljubljana pričeli z ogledom kraja požara.
Po do sedaj zbranem je ugotovljeno, da je zagorela izolacija in leseno ostrešje pod plehnato streho. V požaru je nastalo za več deset tisoč evrov materialne škode. Poškodovan ni bil nihče.
Vzrok požara pa kriminalisti še preiskujejo.

Prometna nesreča, štajerska avtocesta:
Policisti so bili o prometni nesreči na štajerski avtocesti in sicer na odseku med Trojanami in Blagovico obveščeni danes ob 7.40 uri. V nesreči je bilo skupno udeleženih 12 osebnih vozil.
Z ogledom kraja in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da so se na omenjenem odseku pripetile dve prometni nesreči in sicer:
….. v prvi nesreči so bila udeležena 4 osebna vozila, povzročitelj omenjene nesreče pa je bil drž. Avstrije, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v vozila, pred seboj. Slednja so se zaradi jutranje konice in zgostitve prometa ustavljala v koloni.
……v drugi nesreči, ki se je zgodila za že opisano, pa je bilo udeleženih 8 osebnih vozil, 3 vozniki med njimi so bili povzročitelji nesreče in sicer dva zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, eden pa zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.
V nesreči sta dve osebi utrpeli lažje poškodbe (1 voznica in 1 sopotnica v vozilu).

Promet je na omenjenem odseku avtoceste zoper stekel ob 10.40 uri.

Zadnje novice

Sorodne vsebine