16.2 C
Ljubljana
sobota, 23 septembra, 2023

Na štajerski avtocesti gorel tovornjak

Policisti policijske postaje Maribor II so obravnavali tatvino neregistriranega osebnega avtomobila Citroen C3, letnik 2007 z nameščenimi registrskimi tablicami MBD4-15R, ki je bil parkiran na parkirišču v Mariboru na Puhovi ulici 1. S tem dejanjem je oškodoval lastnico za 3500 EUR.

 

Policisti Postaje prometne policije Maribor so 25.05.2018 ob 9.18 obravnavali prometno nesrečo III. kategorije, ki se je zgodila na Cesti proletarskih brigad v Mariboru. Povzročitelj prometne nesreče je 37 letni voznik tovornega vozila doma iz okolice Ptuja, ki je peljal po levem prometnem pasu po Cesti proletarskih brigad ( GLC 1), iz smeri Betnavske ceste v smeri proti Ljubljanski ulici. Ko je pripeljal v bližino km 1.500, je opravil premik v desno na desni prometni pas, pri tem se pa ni prepričal, če lahko to stori brez nevarnosti za druge udeležence v cestnem prometu. Posledica njegove vožnje je bila, da je na desnem prometnem pasu s sprednjim desnim delom tovornega vozila trčil v levi bočni del osebnega avtomobila, ki ga je v isti smeri pravilno po desnem voznem pasu vozila 67letna voznica doma iz okolice Maribora. Po trčenju je osebno vozilo zasukalo v levo pred tovornim avtomobilom preko dvojne neprekinjene ločilne črte na nasprotno ( levo ) smerno vozišče, po katerem je iz nasprotne smeri pravilno po levem prometnem pasu pripeljal 57letni voznik osebnega avtomobila doma iz okolice Maribora. Posledica tega je bila, da je voznica na levem prometnem pasu nasprotnega ( levega ) smernega vozišča z zadnjim desnim delom vozila trčila v levi bočni del vozila 57 -letnik, ki ga je odbilo v desno na desni prometni pas, kjer je z desnim bočnim delom vozila trčil v levi bočni del osebnega avtomobila , ki ga je pravilno po desnem voznem pasu v isti smeri peljal 63lletni voznik doma iz okolice Radelj ob Dravi, katerega je odbilo v desno, tako da je z desnim kolesom trčil v robnik pločnika. V tem trčenju so bila poškodovana vsa štiri vozila, 57letni voznik osebnega avtomobila v katerega je trčila voznica se je hudo telesno poškodoval. Zoper povzročitelja bodo policisti spisali kazensko ovadbo na državno tožilstvo

Policisti Policijske postaje Rače so v petek ob 20.31 na avtocesti A1 iz smeri Ljubljane pred izvozom za Ptuj obravnavali požar na tovornem avtomobilu, ki je opravljalo izredni prevoz oz. na priklopnem vozilu je prevažalo jahto. Z ogledom so policisti ugotovili, da je do požara prišlo zaradi pregretja pnevmatik na priklopnem vozilu. Pri tem so tri pnevmatike zgorele. Nastala je materialna škoda v višini 5000 evrov. Promet na avtocesti je bil oviran tako, da je potekal zgolj po prehitevalnem pasu. Ob 21.25 so delavci DARSa odstranili posledice ter promet ponovno sprostili.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine