15.4 C
Ljubljana
nedelja, 1 oktobra, 2023

Na smučišču Cerkno se je poškodoval otrok

Piše: C. R.

V otroka na smučišču se je zaletela smučarka; odpeljali so ga v zdravstveno postajo v Cerkno. K sreči ne gre za hujšo poškodbo, a v Policijski upravi Nova Gorica kljub temu opozarjajo, da mora biti na smučišču skrb za varnost na prvem mestu.

Nesreča se je zgodila včeraj sredi dneva. Na smučišču Cerkno se je v mlajšega smučarja, hrvaškega državljana, ki je bil v spremstvu starša, zaletela smučarka. Po trku se je ustavila pri otroku, ki sprva ni čutil bolečin, zato je nadaljevala s smuko. Otrok je nato začutil bolečino v kolenu in reševalci so ga napotili v zdravstveno postajo v Cerkno, kjer so ugotovili, da gre za predvidoma lahko telesno poškodbo, so sporočili iz PU Nova Gorica. O dogodku bodo idrijski policisti s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti opozarjajo, da mora biti na smučišču skrb za varnost na prvem mestu. »Smučanje bo lahko veselo in varno le, če bomo uporabniki smučišč dovolj ozaveščeni, obzirni do drugih, previdni in odgovorni,« so zapisali v PU Nova Gorica. Smučarji in druge osebe na smučišču se morajo upoštevati pravila FIS (preberite TUKAJ), navodila o varnosti na smučišču, opozorilne in obvestilne znake, znake za prepoved in znake za obveznost ter navodila in opozorila nadzornikov. Ravnati morajo po načelu vzajemnega spoštovanja in razumevanja. Smučišče morajo uporabljati tako, da ne ogrožajo ali ne poškodujejo sebe, drugih oseb ali naprav na smučišču.

Več nasvetov Policije za večjo varnost na smučišču preberite TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine