9.9 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Na smučiščih so se zaletavali!

Piše: A. S.

V preteklem vikendu smo bili obdarjeni s prelepim sončnim vremenom, ki je marsikoga premaknilo iz zavetja domov v beli svet. Mnoge pa je pot zanesla tudi na naša smučišča, kjer pa je žal prišlo do več nesreč.

Celjski policisti so obravnavali tri primere incidentov na smučiščih. Na smučišču v Črni na Koroškem se je huje poškodoval mladoletni smučar, ki je pri smučanju izven urejenega smučišča padel in si poškodoval zapestje. Hudo  poškodbo  mladoletnega smučarja smo minuli vikend obravnavali tudi na smučišču v Ribnici na Pohorju. Mladoletnik si je pri padcu poškodoval nogo. Na  Golteh si je pri padcu med smučanjem 51-letna smučarka huje poškodovala roko. V vseh treh primerih je tuja krivda izključena.

Tri nesreče smučarjev pa so  minuli vikend obravnavali tudi gorenjski policisti. Prejeli so eno prijavo  trčenja med smučarjema brez posledic in v še enem primeru  trčenje  med sankači z lažjimi poškodbami. V eni smučarski nesreči je  smučar  iz  urejenega  dela zapeljal na neurejen del izven smučišča ter trčil  v  drevo.  Utrpel je poškodbe prsnega koša in glave. V drugi nesreči sta  smučarja  trčila.  Eden  si  je  pri  padcu poškodoval roko. V tretjem primeru  pa  sta smučarja zapustila smučišče in začela smučati po neurejeni strmini.  Ko  sta ugotovila, da sta precenila svoje sposobnosti, sta se peš začela vračati nazaj proti progi, vendar je eden od njiju zaradi zaledenele podlage  zdrsnil  ter  zadel  drugega.  Proti  obema  se  vodi  prekrškovni postopek.

Policisti sporočajo, da je smučarjem prepovedano smučati izven urejenih in neteptanih smučarskih  prog in pozivajo k upoštevanju FIS pravil varnega smučanja in predpisom s področja varnosti na smučiščih.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine