30.2 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Na slovenskih cestah ter mejnih prehodih tudi danes zastoji

Veliko turistov je na slovenskih cestah tudi ta konec tedna. Do zastojev prihaja na več odsekih med Avstrijo in Hrvaško v obeh smereh vožnje, dodatne težave voznikom povzročajo prometne nesreče. Za prestop meje je trenutno treba čakati na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Vinica, Metlika in Gruškovje.

 

Zaradi prometne nesreče sta na primorski avtocesti med priključkom Unec in počivališčem Ravbarkomanda v smeri proti Kopru zaprta vozni in prehitevalni pas. Nastal je zastoj, ki se hitro podaljšuje, trenutno je dolg že več kot šest kilometrov. Obvoz za osebna vozila je možen po vzporedni cesti med Uncem in Postojno, svetujejo v Prometno-informacijskem centru za državne ceste.

Naprej v smeri proti morju se nato promet zgosti tudi na cesti Šmarje – Koper in naprej proti mejnemu prehodu Dragonja, kot tudi na cesti od Parecaga proti mejnemu prehodu Sečovlje. Na obeh mejnih prehodih je treba za izstop iz države čakati po približno eno uro.

Do zastojev zaradi gostega prometa prihaja prav tako na podravski avtocesti v smeri proti Hrvaški od priključka Zakl proti mejnemu prehodu Gruškovje. Vozniki tam stojijo v štiri kilometre dolgi kolini, zaradi česar se pot podaljša za 36 minut. Dodatno je treba za prestop meje čakati več kot dve uri. Od ene do dve uri pa vozniki osebnih vozil na tem mejnem prehodu čakajo, da lahko vstopijo v Slovenijo.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji je zastoj dolg 2,5 kilometra in voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, priporočajo, naj avtocesto zapustijo že na izvozu Jesenice-vzhod. Približno šestkilometrski zastoj je tudi na avstrijski strani predora v smeri proti Sloveniji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine