-0.2 C
Ljubljana
nedelja, 27 novembra, 2022

Na Rudniku zgoreli dve vozili

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 146 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 39 dogodkov, s področja javnega reda in miru 35 dogodkov in s področja prometne varnosti 62 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 2 vloma in 5 poškodovanj tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju, eno osebo so pridržali, in 2 krat v zasebnem prostoru, eno osebo so pridržali.

Včeraj nekaj pred polnočjo je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v trgovino na Fužinah. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je neznani storilec vlomil skozi drsna varat trgovine in odtujil več steklenic žganih pijač. Točna količina bo znana po inventuri.

Danes nekaj po 6. uri je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v šotor podjetja v Šmartnem pri Litiji. Po zdaj zbranih obvestilih je znano, da je neznani storilec razrezal ponjavo skladiščnega šotora, od koder je odtujil več kosov medeninastih izdelkov. Materialna škoda znaša okoli 4000 evrov.

Danes nekaj po polnoči so bili policisti obveščeni o požaru na Jurčkovi cesti, kjer naj bi goreli dve vozili. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, policisti pa zavarovali kraj in zbrali prva obvestila. Z ogledom so pričeli v jutranjih urah. Po zdaj zbranih obvestilih kaže, da je do požara prišlo zaradi odvržene neznane snovi proti vozilu BMW, ki je zagorelo. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo zaradi sumov storitve kaznivega dejanja.

Policisti policijske postaje Ljubljana Moste so v ponedeljek, 28. 5. 2018, na podlagi odredbe sodišča opravili več hišnih preiskav pri treh osumljencih v Ljubljani, Kranju in Škofji Loki. Na lokacijah v Kranju in Škofji Loki predmeti v zvezi z odredbo niso bili najdeni. V Ljubljani pa so policisti pri 34-letnemu osumljencu našli in zasegli okoli 450 g prepovedane droge heroin, približno 100 g prepovedane droge konoplje rastline, 6350 evrov, denar v tujih valutah (200 CHF, 15 USD), 22 g naložbenega zlata, 3 zlatnike, digitalno tehtnico , dva mobilna telefona, pvc vrečke,….

Osumljeni 34-letnik je bil skupaj s kazensko ovadbo priveden naslednji dan na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Zoper ostala dva osumljenca je bila podana kazenska ovadba. Vsi so bili za tovrstna dejanja že obravnavani.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine