4.9 C
Ljubljana
torek, 29 novembra, 2022

Na PU Kranj so imeli policisti veliko dela; tudi z reševanjem planincev v gorah

Gorenjski  Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel:

  –    29 obvestil o prometnih nesrečah – v 24 primerih gre za nesreče s pretežno manjšo materialno škodo, v petih pa za lažje telesne poškodbe;

  –   19 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru, pretežno zaradi povzročanja hrupa;

  –   s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

  –   Na Slovenskem Javorniku je včeraj zvečer zagorela električna naprava v garaži. Poškodovan ni bil nihče. Natala je materialna škoda.

  –   Policisti so v okviru ekipe za helikoptersko reševanje v minulih dveh dneh obravnavali več nesreč v gorah.

Promet.  Gorenjski  policisti  so  v  minulih  dveh  dneh  obravnavali  pet prometnih  nesreč  s  telesnimi  poškodbami.  V petek je pri spustu z Dolge njive  proti  Medvodam  v  Jelendolu  padel  kolesar z gorskim kolesom, na Karavankah  pa  so  policisti  isti dan obravnavali nalet treh vozil zaradi vožnje  na  prekratki  varnostni  razdalji.  Včeraj  sta v Mojstrani trčila osebni  avtomobil in kolesar z otrokom. Okoliščine kažejo na krivdo voznika avtomobila.  V  Mostah  se  je  voznik  z avtomobilom prevrnil na streho in uničil  vozilo.  V  Bohinjski  Bistrici  pa je bil v nesreči v nepreglednem ovinku udeležen motorist. Udeleženci so utrpeli lahke telesne poškodbe.

Visoka  gostota prometa bo tudi danes. Zato pozivamo k upoštevanju prometnih pravil  in apeliramo na voznike, naj vozijo na ustrezni varnostni razdalji, s  prilagojeno hitrostjo, spočiti, naj v zastojih brezglavo ne obračajo, se ne   sprehajajo   po  avtocesti,  in  upoštevajo  možnost  nastanka  kolon. Spremljajo  naj  prometne  informacije. Na počivališčih naj pazijo na svojo lastnino.

Nesreče  v gorah. Policisti so v okviru ekipe za helikoptersko reševanje na Brniku  v  minulih  dveh  dneh  obravnavali sedem nesreč v gorah. V Severni Triglavski  steni se je plezalcu odkruši kamnit nožni stop, zaradi česar je zdrsnil  in  se  lažje  poškodoval.  Na  Mojstrovki se je plezalcu odkrušil oprimek  in  je zato padel. Na območju Valvazorja se je planinec poškodoval zaradi  zdrsa  in  posledično nekajmetrskega padca. V zahodni Severni steni Triglava  sta  ostala  zaplezana dva alpinista. S stene sta bila prepeljana nepoškodovana. Pri sestopu z Rjavine je planinca obšla slabost, v Kamniških Alpah  pa  so  obravnavali zdrs in poškodbo gležnja v dveh nesrečah. Odlomi kamenja,  padci  in  zdrsi  ter  vročina so tveganja, ki v gorah spremljajo vsakega  planinca.  Ne  podcenjujte  jih,  stvari v gorah niso vedno povsem take, kot so videti na prvi pogled.

Kriminaliteta.  Na  Gregorčičevi ulici v Kranju je bilo vlomljeno v prostor za  opravljanje  dejavnosti.  V  Gorajtah  je  storilec v petek dopoldan na športnem  igrišču  odtujil  nahrbtnik  s stvarmi oškodovanca. Na Ručigajevi ulici v Kranju pa je storilec odtujil vijake za platišča vozila.

Vir: Policijska uprava Kranj

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine