10.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Na prvi dan novega šolskega leta se pripravljajo tudi policisti

Policisti  PU  Murska  Sobota  so  v  obdobju  od  1.1.2019 do 26.8. 2019, obravnavali  507  prometnih  nesreč,  v enakem obdobju lanskega leta 601. V prometnih  nesrečah je 1 (2)  oseba izgubila življenje, 20 (35) jih je bilo hudo in 167 (254) lahko telesno poškodovanih. Vzrok  neprilagojena  hitrost je še vedno eden od najpogostejših vzrokov za nastanek  prometnih  nesreč  na  cestah  na  območju  Pomurja.  V povprečju (obdobje  šestih let) se vsaka 6 prometna nesreča na pomurskih cestah zgodi zaradi  neprilagojene  hitrosti. Pomeni, da je še vedno veliko voznikov, ki ne   upošteva  omejitve  hitrosti  omejene  s  prometno  signalizacijo  ali prometnimi  pravili  in,  da  je  delež  neprilagojene hitrosti v prometnih nesrečah   izredno   visok.   Neprilagojena   hitrost   pa   je  velikokrat determinirana  tudi  v  vzrokih  kot  so  nepravilna  stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje, neupoštevanje pravil o prednosti, so sporočili z murskosoboške policijske uprave, kjer tudi opozarjajo na udeleženost otrok v prometnih nesrečah.

V obdobju od leta 2015 do 26.8.2019 je bilo v prometnih nesrečah na območju PU  M.  Sobota  udeleženih  117 otrok od katerih sta 2 umrla, 8 jih je bilo hudo  in  70 lahko telesno poškodovanih. V obdobju 1.1.2019 do 25.8.2019 je bilo  v  prometnih  nesrečah  udeleženih 10 otrok. Eden je bil hudo telesno poškodovan, 8 pa lažje.

“Zagotavljanje varnosti otrok, predvsem v prvih septembrskih dneh, je namreč ena najpomembnejših nalog policije, saj so otroci in tudi pešci nasploh med najbolj  ranljivimi  prometnimi  udeleženci.  Policisti  se  zavedamo, kako pomembna  je  skrb  za  začetnike,  ki  prvič  stopajo na šolske poti in ne poznajo  vseh  nevarnosti,  pri  tem  pa  ne  smemo pozabiti tudi na ostale učence,  ki se po dolgih počitnicah vračajo v šole razigrani in je potrebno kar nekaj dni, da ponovijo pravila in zahteve za varno ravnanje v prometu,” so še zapisali.

Zadnje novice

Sorodne vsebine