16 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Na Primorskem vlomi in tatvine

Piše: C. R.

Policisti policijske postaje Idrija so včeraj, 27. aprila dopoldne, obravnavali vlom v prostore podjetja v Idriji. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec tekom noči odprl drsna kovinska vrata in vstopil v notranjost objekta. Neznani storilec je nato iz notranjosti objekta odvzel različne barvne kovine (približno dvesto kg odpadnega bakra in petsto kg odpadne medenine). Pri izvršitvi kaznivega dejanja se je nepridiprav znesel nad manjšim tovornim vozilom, ki je bil parkiran v garaži podjetja (razbitje stranskega stekla na levih vratih vozila). S tem dejanjem je neznani storilec po prvih nestrokovnih ocenah povzročil za približno tritisoč evrov materialne škode. Policisti policijske postaje Idrija bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine in poškodovanja tuje stvari.  

Policisti policijske postaje Ajdovščina so danes, 28. aprila zjutraj, obravnavali vlom v prostore gospodarske družbe na območju Ajdovščine. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec vlomil in nato iz notranjosti podjetja odvzel različno ročno delovno orodje, prav tako je storilec poškodoval mizico za ličenje za jahte. Zaradi storitve omenjenega kaznivega dejanja je bilo podjetju po prvi nestrokovni oceni povzročena materialna škoda za približno desettisoč evrov. Okoliščine kaznivega dejanja ajdovski policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti policijske postaje Ajdovščina so v ponedeljek, 26. aprila zvečer, obravnavali tatvino mopeda znamke Tomos APN 6, rdeče barve, letnik 2001, na območju Ajdovščine. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec odtujil omenjeni moped, ki je bil parkiran v bližini stanovanjske hiše. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica 

Zadnje novice

Sorodne vsebine