-2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Na Primorskem vlamljali v avtomobile – pazite na svoje jeklene konjičke!

Ponoči je nekdo v vasi Račice ukradel zaklenjen osebni avto VW Golf 3, ki je bil parkiran pod nadstreškom pri hiši. Popoldan je lastnik svoje vozilo našel v gozdu, ne daleč od naselja, s poškodovano ključavnico.

 

Nekdo je v isti vasi poskušal ukrasti še eno vozilo, prav tako VW Golf 3, vendar mu to ni uspelo. Odprl je odklenjena drsna dvoriščna vrata in vozilo z dvorišča porinil navzdol po vaški ulici ter ga pustil na makadamski površini. Policisti še zbirajo obvestila.

V Podgradu so vlomili v stanovanjsko hišo. Storilec je našel daljinec garažnih vrat, v garaži pa je bil odklenjen osebni avto. Na koncu je pobegnil, brez da bi kaj odnesel, saj ga je najverjetneje z laježem pregnal hišni pes.

Večina avtomobilov je v Sloveniji ukradenih med 23. uro zvečer in 5. Uro zjutraj. Največ lahko za svoje vozilo storimo sami:

-Ne parkiramo na neosvetljenih ulicah in parkirnih prostorih.

-Uporabljamo urejena parkirišča, garaže in garažne hiše.

-Ko zapuščamo vozilo, izvlečemo ključ iz kontaktne ključavnice, zavrtimo volan, da se zaskoči volanska ključavnica, zapremo vsa okna in zaklenemo vrata vozila. Ne pozabimo na prtljažnik.

-Vozilo zaklenemo, tudi če ga parkiramo v zaklenjeni garaži.

-V vozilu ne puščamo dokumentov vozila (prometnega dovoljenja, zelene karte, zavarovalne police, servisne knjižice).

 -Alarmna naprava, ključavnica za volan ali menjalnik in druge  varnostne naprave se splačajo le, če jih uporabljate dosledno. Storilec lahko ob morebitnem vlomu v naše stanovanje ali hišo najde tudi kontaktne ključe in nam odpelje še vozilo. Zato kontaktnih ključev tudi doma ne puščamo na vidnem mestu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine