0.3 C
Ljubljana
četrtek, 30 novembra, 2023

Na Primorskem več vlomov v parkirana vozila, eno pa je zagorelo

Piše: C. R.

V naselju Hum je zagorelo osebno vozilo na dvorišču stanovanjske hiše. V naselju Vrhpolje so poskušali vlomiti v osebni avtomobil, v Medani so vlomili v kombi z nemškimi registrskimi oznakami, v Ajdovščini so iz parkiranega kombija ukradli agregat, v Tolminu pa je bilo poškodovano osebno vozilo na večjem parkirišču, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

V naselju Hum v Goriških Brdih je v noči na ponedeljek zagorelo osebno vozilo na dvorišču ene od stanovanjskih hiš; požar se je zatem razširil in poškodoval tudi fasado hiše. Poleg policistov PP Nova Gorica so na kraju varnostnega dogodka posredovali tudi gasilci PGD Dobrovo in JZ GRD Nova Gorica. Po prvi nestrokovni oceni je v požaru nastalo za približno 30 tisoč evrov škode. Novogoriški policisti omenjeni primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (po 220. členu KZ-1), o varnostnem dogodku je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe.

Včeraj dopoldne so policisti PP Ajdovščina obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil v naselju Vrhpolje (občina Vipava). Po dosedanjih ugotovitvah je neznani storilec pred nekaj dnevi skušal vlomiti v avtomobil znamke Ford na območju Nanosa, vendar mu to ni uspelo. Zaradi omenjenega nezakonitega početja je na vozilu nastala materialna škoda za tisoč evrov. Ajdovski policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti PP Nova Gorica so v nedeljo popoldne obravnavali vlom v kombi znamke VW Transporter, nemških registrskih številk, ki je bil parkiran na makadamskem parkirišču v bližini ene od stanovanjskih hiš v naselju Medana (občina Brda). Neznani storilec je po izvršenem vlomu v omenjeno vozilo v notranjosti našel in si prilastil žensko torbico (v njej je oškodovanka imela poleg osebnih dokumentov in bančnih kartic ter gotovine tudi mobilni telefon znamke iPhone X). Storilec je po izvršenem kaznivem dejanju z ukradenimi predmeti odšel neznano kam. Policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin navedenega kaznivega dejanja v tuje vozilo.

Včeraj zjutraj so policisti v Ajdovščini obravnavali tatvino agregata. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec ponoči na parkirišču iz odprtega nakladalnega prostora tovornega vozila (kombi) ukradel agregat znamke Honda in tako gospodarski družbi povzročil za približno 2.000 evrov materialne škode. Policisti PP Ajdovščina okoliščine tatvine še preiskujejo, o kaznivem dejanju je Policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici).

Včeraj dopoldne so policisti v Tolminu obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila, ki je bilo v času od petkovega popoldneva do včerajšnje prijave policistom  parkirano na večjem parkirnem prostoru (blizu tamkajšnje upravne zgradbe). V navedenem času je neznan voznik trčil v prednji desni del vozila, na vozilu je nastala materialna škoda. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine