11.5 C
Ljubljana
nedelja, 29 maja, 2022

Na Primorskem več prometnih nesreč s težjimi posledicami

Malo pred 18. uro je 47-letni državljan Belgije vozil kolo po Senčni poti v Portorožu, pri tem pa je padel ter se hudo telesno poškodoval. Odpeljan je bil v izolsko bolnišnico.

Ob 2.50  je 24-letni drž. Hrvaške vozil osebni avtomobil iz smeri Podgorja proti Kastelcu ter v križišču za Petrinje v ostrem levem ovinku izgubil oblast nad vozilom, ki je bočno trčilo v brežino ter se prevrnilo na streho. Voznik je bil lažje telesno poškodovan. V osebnem avtomobilu je vozil osem državljanov Afganistana, ki so pred tem ilegalno vstopili v Slovenijo.

Gre za dve odrasli osebi (moški in ženska) ter šest mladoletnih oseb. Vseh osem je bilo telesno poškodovanih in so bili odpeljani v bolnico Izola. Vozniku je bila zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države (308. člen KZ-1) odvzeta prostost.

Ob 6.30 uri je 24-letni voznik kombija na prehodu za pešce v Portorožu trčil v 68-letnega pešca, ki je bil pri tem hudo telesno poškodovan. Voznik ni vozil pod vplivom alkohola. Pešec je bil odpeljan v bolnišnico Izola.

Sorodne vsebine