11.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Na prehodu za pešce povozil mladoletnico

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 41-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 223 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in štiri prometne nesreče, v kateri je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe, sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

 

V Šmarjeških Toplicah je v noči na 21. 11. nekdo vlomil v prostore prodajalne in odtujil denar. Policisti okoliščine še preiskujejo, po prvih ugotovitvah pa je z vlomom in tatvino povzročil za okoli 1400 evrov škode.

Med 19. 11. in 20. 11. je v naselju Drušče na območju Sevnice neznanec vlomil v gospodarski objekt ob nedograjeni stanovanjski hiši. Odtujil je vrtni traktor, motorno žago in električno ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 20.000 evrov.

Okoli 18.30 se je zgodila prometna nesreča na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 23-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v mladoletno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti so povzročitelju nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine