13.1 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Na podvozju vlaka se je skrival Libanonec

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 232 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave in najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.

 

V kraju Zemelj na območju Metlike je v jutranjih urah nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalke in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za 100 evrov škode.

Metliški policisti so v noči na 18. april med kontrolo prometa na regionalni cesti pri Bušinji vasi ustavili voznika osebnega avtomobila renault clio. Med postopkom so ugotovili, da 24-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,58 miligramov alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem sta bili nameščeni različni registrski tablici. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti Postaje mejne policije Dobova so med opravljanjem mejne kontrole tovornega vlaka, ki je iz Srbije pripeljal kolute pločevine in je bil namenjen v Italijo, na podvozju vlaka našli skritega državljana Libanona, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine