7.7 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Na področju PU Maribor so imeli policisti veliko dela z neodgovornimi vozniki

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel  193 klicev, od tega 52 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno  posredovanje  policije.  V tem času smo obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

Danes,  ob  2.15  so  policisti na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na vstopu  v  našo  državo,  v  priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak  odkrili dva državljana Afganistana in enega državljana Pakistana, ki so na tak način želeli nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Vse tri smo že vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

– 6 kaznivih dejanj,

– 3 prometne nesreče I. kategorije,

– 1 prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je ena oseba huje telesno poškodovala,

– 1 povoženje divjadi,

– 3 kršiteljem CPP smo zasegli vozili,

–  6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 na javnih krajih in 3 v zasebnih prostorih,

– 1 kršitelja smo pridržali do streznitve,

– 1 požar.

PU Maribor pri tem izpostavlja:

Kolesar pod vplivom alkohola

V  petek,  17.  4.  2020,  ob 19.32 so policisti zaradi nezanesljive vožnje ustavili  62-letnega  kolesarja. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki  je  pokazal,  da  je imel v organizmu 0,72 mg/l alkohola. Izdali so  mu plačilni nalog.

VOZNIK  OSEBNEGA AVTOMOBILA BREZ VOZNŠKEGA DOVOLJENJA, POD VPLIVOM ALKOHOLA IN Z DRUGIMA REGISTRSKIMA TABLICAMA

Brez vozniškega dovoljenja, pijan, …

Včeraj,  zgodaj  popoldan so policisti v Spodnjih Hočah ustavili 49-letnega voznika  osebnega  vozila,  za  katerega  so  v postopku ugotovili, da nima veljavnega  vozniškega  dovoljenja.  Ugotovili  so,  da  je  imel na vozilu nameščeni  registrski  tablici,  ki  ne  pripadata  vozilu, ki ga je vozil. Vozniku  so  policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokal, da je imel v organizmu 0,82 mg/l alkohola.

Policisti  so  mu  vozilo  zasegli,  zoper  njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

V štirih deneh so mu že drugič zasegli vozilo

Včeraj,  ob  13.54  so policisti Na Poljanah v Mariboru ustavili 26-letnega voznika   neregistriranega  osebnega  avtomobila,  ki  je  imel  na  vozilu nameščeni  različni  registrski  tablici. Nobena od njiju ni pripadala temu vozilu.  V  postopku  so  ugotovili,  da  voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja,  zaradi  česar  so mu vozilo zasegli. Istega kršitelja so imeli policisti v postopku že 15. 4. 2020, ko so mu ravno tako zasegli vozilo, ki ga je vozil. Izdali  so   mu  plačilni nalog, zoper njega pa bodo podali tudi obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Alkoholno omamljen povzročil prometno nesrečo

Včeraj,  malo pred 14. uro je 41-letni voznik izven naselja Drstelja zaradi nepravilne  strani vožnje zapeljal levo in trčil v nabrežino jarka. Vozniku so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokal, da je imel v organizmu 0,82 mg/l alkohola.

Policisti  so  mu  odvzeli  vozniško dovoljenje, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Brez vozniškega izpita, pod vplivom alkohola, …

Sinoči,  so  policisti  na  Popovičevi ulici v Mariboru ustavili 47-letnega voznika   neregistriranega  osebnega  avtomobila,  ki  je  imel  na  vozilu nameščeni  ukradeni  registrski tablici. V postopku so ugotovili, da voznik nima  veljavnega  vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu vozilo zasegli. Vozniku  so  policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokal, da je imel v organizmu 1,72 mg/l alkohola (več kot 3,6 promila). Zoper  njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču in kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu.

Prometna nesreča III. kategorije

Včeraj, okoli 14.40 je v Črešnjevcu, med vožnjo po klancu navzdol, padel in se  hudo  telesno  poškodoval  58-letni kolesar. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali  v  UKC  Maribor.  V nesreči je bil udeležen sam, tuja krivda je izključena. Policisti PP Slovenska Bistrica nesrečo še preiskujejo.

Vir: Policijska uprava Maribor

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine