11.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Na področju Nove Gorice poškodovana kolesar in še motorist

Piše: C. R.

Včeraj, 31. marca ob 13.30 uri, so bili policisti obveščeni, da se je na območju Idrijske Bele (pri kopališču) pri padcu s kolesom telesno poškodoval 68-letni kolesar. Po sedaj zbranih podatkih se je omenjeni moški s kolesom peljal iz Idrijske Bele proti Idriji in med vožnjo iz zaenkrat še neznanega vzroka zapeljal izven ceste in padel na njivo ter se poškodoval (sum poškodbe hrbtenice).

Kasneje je poškodovanca prevzela dežurna ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti PP Idrija so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o nezgodi s pisnim poročilom obvestili državno tožilstvo v Novi Gorici.

Včeraj, 31. marca ob 18.40 uri, pa so policiste PP Tolmin obvestili o prometni nesreči II. kategorije na območju naselja Drobočnik (občina Tolmin), kjer je padel in se poškodoval 18–letni voznik motornega kolesa. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je mlajši motorist vozil iz Mosta na Soči proti naselju Tolminski Lom. Ko je pripeljal v desni nepregledni ovinek v vzponu je zaradi premajhne oddaljenosti od desnega roba ceste z desnim delom motornega kolesa oplazil zaščitno ograjo in se predvidoma lažje poškodoval (poškodba roke). Kasneje mu je bila nudena zdravniška pomoč v ZD Tolmin, nato pa je bil napoten na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. Tolminski policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev zoper mlajšega povzročitelja prometne nezgode podali ustrezen ukrep.

Vir: PU Nova Gorica

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine