7.6 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

Na plažah kradejo kot srake! Z eno tatvino odnesel kar štiri mobilne telefone!

Piše: C.R.

V vročih dneh, ko se veliko ljudi odpravi na kopanje, policisti dobivajo ogromno klicev zaradi tatvin na plažah. Tam imajo nepridipravi pravzaprav zelo lahko delo: ker ljudje svojih osebnih stvari ne morejo vzeti v vodo, jih pustijo na obali, največkrat brez nadzora.

Ker priložnost dela tatu, je tudi število tatvin na plažah v zadnjem času zelo naraslo. Ob tem ni odveč opozoriti, da je za svoje osebne stvari, predvsem denar, bančne kartice, osebne dokumente, denarnice, mobilne telefone in ključe (stanovanjske in avtomobilske) vsak odgovoren sam, velika večina plaž pa ne omogoča varnega shranjevanja teh predmetov. Posledično jih seveda pustijo v torbah in na plaži, kar je zelo tvegano. Telefoni policijskih postaj v Kopru, Piranu in Izoli zato zadnje čase kar pregorevajo od prijav tovrstnih tatvin, verjetno ni nič bolje tudi ob bazenih ter jezerih.

Zagotovo se je moral od veselja smejati nepridiprav, ki je v Portorožu pograbil kar celo torbo in jo odnesel s seboj. V njej so bili namreč kar štirje mobilni telefoni (Iphone  12 pro, Iphone 11 pro max, Iphone X3 in Samsung  Galaxy  S9),  dve  osebni  izkaznici, 85 evrov gotovine ter ključi osebnega avtomobila. Najverjetneje so bili v torbi predmeti vseh družinskih članov.  Ali je bil lastnik torbe zaradi tega tudi ob svoj avto, ni znano, zagotovo pa se lahko upravičeno tolče po glavi zaradi lastne lahkomiselnosti in neprevidnosti. In ta šola ga bo stala ogromno.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine