10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Na območju PU Maribor so zasegli več vozil; voznik huje telesno poškodovan; migranta vrnili na Hrvaško

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel  275 klicev, od tega 94 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno  posredovanje  policije.  V  tem  času  smo  obravnavali en primer nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

– 17 kaznivih dejanj,

– 1 osumljenca smo pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,

– 9 prometnih nesreč I. kategorije,

– 2 prometni nesreči II. kategorije

– 1 prometna nesreča III. kategorije

– 5 povoženj divjadi,

– 12 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnih krajih in 8 v zasebnih prostorih,

Izpostavljamo:

Zaseženih kar nekaj vozil

Včeraj zvečer so policisti PPP Maribor obravnavali 25-letnega voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in z neregistriranim vozilom, ki mu je bilo zaseženo. Policisti so zvečer obravnavali še 56-letnika, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,62 mg/l) in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Tudi njemu je bilo vozilo zaseženo. Včeraj popoldne je bilo zaseženo tudi kolo z motorjem – policisti PP Maribor II so v postopku s 55-letnikom ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo pa je bilo neregistrirano. Neregistriran osebni avtomobil je bil zasežen tudi 48-letniku, ki ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja. Moški je vozil pod vplivom alkohola (0,74 mg/l). Brez vozila pa je ostal še 19-letnik, ki je brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozil neregistriran osebni avtomobil.

Voznik huje telesno poškodovan

53-letni voznik kolesa z motorjem je, zaradi neupoštevanja prednosti, včeraj popoldne v Peklu trčil v osebni avtomobil in se pri tem huje poškodoval.

Vrnili so ju na Hrvaško

Včeraj  so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili dva tujca, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Oba so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Vir: PU Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine