11.2 C
Ljubljana
četrtek, 29 septembra, 2022

Na območju PU Maribor so policisti zasegli avtomobil vozniku brez izpita; v Pomurju so obravnavali dve prometni nesreči

Avtor: V. M.

Policisti policijske uprave Maribor so v času od 6. ure 16. 1. 2021 do 6. ure 17. 1. 2021, ob svojem rednem delu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke.

Na območju Šentilja je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, za katerega se je pri postopku ugotovilo, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli. Nadaljnji postopek sledi na okrajnem sodišču za prekrške.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti pridržali dva kršitelja, ki ob njihovem posredovanju s kršitvijo nista prenehala. Obema je bil izdan še plačilni nalog. Drugih pomembnejših dogodkov tamkajšnji policisti obravnavali.

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči. V obeh je nastala samo materialna škoda. Obravnavani so bili še štirje primeri povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavana tri kazniva dejanja, štiri kršitve javnega reda in požar.

S področja kriminalitete so petrovski policisti obravnavali namerno poškodovanje parkiranega osebnega avtomobila in goljufijo. V Veržeju je neznanec izvršil tatvino obeh registrskih tablic MS AP-438.

V Lucovi je prišlo do požara v kurilnici stanovanjske hiše. Nastalo je za okoli 15.000 EUR škode.

Zaradi nedovoljenega prehoda državne meje so bili obravnavani trije tujci.

Javni red je bil kršen 3-krat v zasebnih prostorih in 1-krat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota in na pomurski avtocesti.

Vir: PU Maribor in PU Murska Sobota

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine