24.7 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Na območju PU Ljubljane so bili tatovi zelo aktivni

V preteklih 24 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 156 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 63 dogodkov, s področja javnega reda in miru 46 dogodkov in s področja prometne varnosti 57 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali poskus roparske tatvine, 12 tatvin, 3 vlome in 6 poškodovanj tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Kršiteljem cestnoprometnih predpisov so bila zasežena 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 13-krat na javnem kraju in 1-krat v zasebnem prostoru.

V preteklih 24 urah so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o 3 vlomih, v enem primeru je ostalo pri poskusu.

V Kamniku so neznani storilci vlomili v novogradnjo stanovanje hiše in odtujili toplotno črpalko. Lastnika so oškodovali za nekaj tisoč evrov.

Na Viču so neznanci vlomili v klet ter odtujili orodje. Lastnika so oškodovali za nekaj sto evrov.

Danes nekaj pred 6. uro so bili policisti obveščeni o poskusu roparske tatvine na Staničevi ulici v Ljubljani.

Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da se je NN storilec s kolesom pripeljal za oškodovanko ter ji z ramen poskušal iztrgati torbico. Pri tem je oškodovanka padla po tleh. Ker ni hotela izpustiti torbice, jo je storilec tudi udaril, nakar pa je odstopil od dejanja in s kraja pobegnil.

Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

21. 8. 2018 nekaj pred 1. uro je oškodovanec obvestil policiste, da mu je neznanec na Povšetovi ulici odtujil kolo. Pri pregledu okolice so policisti izsledi kolo in prijeli storilca. Kolo je bilo v nadaljevanju vrnjeno lastniku, zoper osumljenca pa sledi kazenska ovadba.

Zabeležili so tudi prometno nesrečo v Cerknici. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila znamke Citroen, tip C3 picasso, vozil po naselju Begunje pri Cerknici, kjer je zapeljal levo na nasprotno smerno vozišče (kršitev 5. odstavka 37. člena ZPrCP v zvezi s 3. odstavkom istega člena) in trčil v kolesarja, ki je s svojim kolesom takrat pravilno pripeljal po svojem voznem pasu iz smeri Selščka proti Cerknici. Kolesar je uporabljal varnostno čelado ni pa imel nameščenega in prižganega sprednjega žarometa (kršitev 11. odstavka 93. člena ZPrCP v zvezi z 9. odstavkom istega člena).

Kolesar je v nesreči utrpel hudo poškodbo in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v KC Ljubljana.

V preteklih 24 urah so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o 5 vlomih, od tega je v treh primerih ostalo pri poskusu.

Danes okoli 3. ure so neznani storilci vlomili v prodajni kiosk ob Celovški cesti. Iz prostora so odtujili cigarete in tobak. Podjetje so oškodovali za okoli 1000 evrov.

V Domžalah so neznani storilci vlomili v klet stanovanjske bloka in izvršili tatvino kros motorja znamke Loncin 125, črne barve. Lastniku so povzročili za okoli 500 evrov materialne škode.

Danes nekaj pred 6. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s poškodbami na avtocesti v bližini izvoza Ljubljana Center.

Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je voznik (drž. Nemčije) vozil osebno vozilo znamke BMW 530D po avtocesti iz smeri Kozarij v smeri proti Grosuplju. V bližini izvoza Center je z vozilom zapeljal desno iz vozišča po travnati površini, kjer je trčil v obcestni jarek.

Voznik v nesreči ni bil poškodovan. Hudo poškodbo je utrpela potnica v vozilu (poškodbe prsnega koša), druga potnica pa sicer ni bila poškodovana, vendar zaradi je bila zaradi visoke nosečnosti odpeljana na pregled v KC Ljubljana.

Zadnje novice

Sorodne vsebine